Last news in Fakti

17 Юни, 2013 13:36 11 661 4

Car carriers или как се превозват автомобили по море

  • car carriers-
  • кораби-
  • автомобили-
  • транспорт
Със снимките в този албум, учтиво предоставени ни от наш почитател и приятел, ще ви запознаем с една част от живота на колите, с която вероятно не сте се сблъсквали. Както знаете автомобилите се произвеждат в цял свят и пътуват до пазарите, на които се продават. Този превоз много често се извършва от специални кораби наречени Car carriers (Превозвачи на коли).
Ето няколко снимки от организацията вътре в кораба. Конкретният кораб събира 6 000 автомобила, има 12 товарни палуби, които са нещо като големи паркинги. Колите се паркират от професионални шофьори, като това става много бързо и на много близко разстояние една от друга, около 10 см. Самият кораб е дълъг 200 метра, широк е 32 метра и е висок 48 метра. Газането му е 10 метра.
Обикновено коли се товарят от Япония, Кореа, САЩ, Европа и Китай и пътуват за почти цял свят- Южна и Централна Америка, Африка, Австралия, Азия, Персийски залив, Европа, САЩ , Китай. Преходите варират от 10 до 30 дни. Всеки ден колите трябва да се преглеждат и проверяват. За закрепване се използват специални колани. Екипажът е 20-25 човека. Скоростта на кораба е около 20 възела (37 км/ч.) Товаренето се извършва чрез две рампи - от кея към кораба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян Димитров

    1 0 Отговор
    автокрадци това е за вас !
  • 2 Ivo Ivanov

    0 0 Отговор
    Много интересно
  • 3 nemo 84

    0 0 Отговор
    auuuuu 4isto novi4ki
  • 4 Naka

    0 0 Отговор
    Идеално за сюжет на нов филм "Да изчезнеш за 60 секунди".