Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 11:32 15 619 24

Българин създава офроуд каравана без аналог

  • khan-
  • каравана-
  • българин-
  • българска каравана-
  • кемпер

Проектът KHAN ще позволява къмпинг на труднодостъпни места 

Българин създава офроуд каравана без аналог - 1

Често ви разказваме за интересни проекти за кемпери или каравани, които са дело на американски или други чуждестранни фирми, но днес ще заложим на нашенското и ще ви разкажем за българския проект с името KHAN. Той е дело на Людмил Аспарухов и представя офроуд каравана с компактни размери и висока проходимост, която както самият той казва, може да ви отведе на места, където никой друг не може да достигне и дори да нощувате там.


Идеята за проекта се заражда в началото на пандемията от Ковид 19, когато Людмил търси каравана за себе си и семейството си, за да се отдаде на почивка в отдалечени точки в планината. Именно така започва да търси каравана, но единствените варианти, които намира са от САЩ, а цените им започват от 25 хиляди долара. Позовавайки се на знанията и уменията си, той решава, че сам ще направи подобна каравана и през изминалата година закупува стара каравана, за да разгледа технологията ѝ. Той казва, че направата се оказва по-лесна отколкото мисли първоначално и веднага се заема с прототипа.

Людмил определя, че караваната е насочена към по-младото поколение хода, които са на високи позиции и работят в големите градове, а през почивното време търсят коренно противоположното и спокойствието на отдалечените точки. Вътрешните размери на караваната са 160х220 и на практика представляват едно легло на колела. Производителят не споменава каква е точната цена на творението, но казва, че ще е по-ниска от тази на основните конкуренти, а в същото време ще бъде в премиум сегмента с най-различни технологии.

Българското се запазва и в дизайна, който е дело на Росен Фичеров. Окачването е независимо и е дело на популярна американска компания. Караваната има още и електрически спирачки, за да улеснят спускането по наклони и да не натоварват спирачките на автомобила.

Людмил Аспарухов споделя, че на пазара има и други компании занимаващи се с подобни проекти, включително и български, но повечето от тях работят над кемпери. Той допълва, че се радва за това, че има и други такива фирми, тъй като именно конкуренцията е нещото, което създава бизнес, надпревара и усъвършенстване. Людмил споделя, че от малък е научен, че ако иска нещо, то трябва да си го изработи сам. Поставяйки предишния си опит на маркетолог и познанията си в технологичната сфера, той се решава на създаването на този проект, като паралелно с това прави военни разработки за армията и полицията.

След като ви разказахме за идеята и прототипа, ще следим развитието на проекта и ще ви информираме за повече подробности около него.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    34 7 Отговор
    Толкова е без аналогов, че има милион фирми произвеждащи такива, а гега трябва ли да си купим с караваната или и с Лада Нива става.

    Коментиран от #8, #23

  • 2 Силси

    26 5 Отговор
    Aвтора май никога не е ползвал Google в живота си. Как изобщо наемат такива хора.
  • 3 !!!?

    18 3 Отговор
    Браво ! Успех !
  • 4 Наркос

    20 10 Отговор
    Ъпсурдните твърдения не спират... детски макет и фотошоп! Даже и в кик стартър няма да му обърнат внимание просто, защото е българин

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кирето

    1 3 Отговор
    Българин....

    Коментиран от #10

  • 7 Иван

    25 7 Отговор
    Ето за това нищо не се прави в България вече. Излезеш с различна идея и ти се излива Ганьовската омраза и завист отгоре. Класика.
  • 8 Р. Фичеров

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "кУмУнист":

    Не, такива не произвеждат. Проучени са всички възможни производители и няма такава, която да превъзхожда или да е аналогична с тази, в съответния клас. Поне като искате да хейтвате, първо се по интересувате. Вярно, че в статията нищо съществено не е споменато, но за това си има и причина. Вместо да се кланяме на чуждото, само защото е чуждо, защо не вземем да се подкрепяме взаимно. Само така може да задвижим икономиката.-Със собствено производство.

    Коментиран от #11

  • 9 Р. Фичеров

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Наркос":

    Какъв детски макет, какъв фотошоп бе, човек?Това е триизмерен концептуален модел на програма. Прототипа в момента се прави. Като е готов, ще го видите и на живо. Успех на Люската!!!
  • 10 Р. Фичеров

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Кирето":

    И какво като е Българин? Това, че сме Българи не прави по-не можещи и необразовани ли? Не всички Българи сме общи работници, без образование, без амбиция за развитие.
  • 11 Фичеров, гаджето на Люската

    9 9 Отговор

    До коментар #8 от "Р. Фичеров":

    Ти добре ли си? Кое е без аналог? Кое му е уникалното? Ок, може и да е много хубава но няма нищо униклно! Пълни глупости! Говорейки за Бай ти Ганя - точно това е ганьовско поведение - "уникат...без аналог...нечувано....невиждано
    Хайде със здраве

    Коментиран от #12, #13, #14, #19, #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Р. Фичеров

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фичеров, гаджето на Люската":

    ТРОЛ
  • 14 Р. Фичеров

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фичеров, гаджето на Люската":

    Поинтересувай се и ще разбереш какво превъзхожда другите от съответния клас. И се научи да общуваш възпитано. Нито ме познаваш, нито сме първи приятели, че да ме определяш какъв съм. Хейт, омраза, злоба и завист! На опит за производство се гледа с насмешка и подигравка, а в същото време се кланяте на Златки, Фикита, Пиленца от Монако, Коцета, Фънкита и тем подобни простотии. Но както и да е, целевата група за въпросната каравана ще oценят, когато излезе на пазара. А вие, хейтъри, си останете с хейта! Със здраве!
  • 15 баба Яга

    6 5 Отговор
    Нещо не схващам идеята, цялата тая гимнастика да дърпа едно легло тежащо 4-500кг. и убиващо проходимоста на джипката, а можеше с 1/5 от парите за това ремарке да конвертира джипа от фотошопа в прекрасна спалня за двама даже.
  • 16 3452

    2 1 Отговор
    Тия,безаналоговите изобретения много ми напомнят на рашковите анимацийки….Дрън-дрън и накрая пак само на картинка :)))))

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ози/Australia

    0 0 Отговор
    Що мъ изтрихтИ, бе ФАКти?!
    Шарени картинки.
    Цена? Какво влиза в тази цена?
    160/200 матрака ли, що ли?
    Тва маркетингово проучване ли е или просто има място за запълване в сайта?
    "Люска" ако си мисли, че само бай Ганьо ще се еххха, лъже се! Конкуренцията в този сегмент е жестока.
  • 19 Хи хи хи Радев ти ли си?

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фичеров, гаджето на Люската":

    Ако не си , този е, като теб умен и злобен, ще е гласувал за теб !
  • 20 Христо

    2 1 Отговор
    Като покара на задна по някой тесен път с пропаст от едната страна ще го питам дали не си е променил мнението за ремаркето с легло
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Людмил Аспарухов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фичеров, гаджето на Люската":

    Без аналог е, защото ще е смарт и други технологии.
  • 23 Людмил Аспарухов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кУмУнист":

    Дестеки - да, но не милиони. А че е без аналог и това е вярно, защото ще има технологии, които никой не ползва. Успех в живота!
  • 24 Людмил Аспарухов

    3 0 Отговор
    Именно заради такива "дребни душички" като повечето "усмихнати" човечета държавата ни е на този хал. А дали ще успея или не, само аз си знам. Така или иначе хората оплюващи тука по проекта ми, не са ми таргет. Производители на каравани имам много, така че въобще не се притеснявам от конкуренция.