Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 17:25 4 755 31

Google Chrome няма да работи на Windows 7 и 8.1

  • google-
  • chrome-
  • google chrome-
  • windows-
  • windows 7

Следващата версия на браузъра ще се появи през февруари месец 2023 година

Google планира да представи нова версия на популярния браузър Chrome, която ще се окаже пагубна за милиони хора по света. Става въпрос за версия 110, която технологичният гигант планира да пусне в интернет пространството през февруари месец 2023 година.

Проблемът ще дойде за хората, които използват Windows 7 и Windows 8.1, които според данни от изминалата година са поне 100 милиона души от целия свят. Въпреки, че наскоро излезе 11-тото издание на операционната система, Windows 7 остава любим браузър на милиони хора по света.

Припомняме, че Windows прекрати поддръжката на „седмицата“ през 2020 година, но това не спира потребителите да я използват. Подобно нещо вероятно ще се случи и с браузърът Chrome, чиито стари версии ще продължат да работят както и до момента на компютрите с Windows 8.1 и Windows 7.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    40 5 Отговор
    Аз с Windows XP нямам ядове.

    Коментиран от #21, #31

  • 2 това е добра новина

    51 4 Отговор
    Чудесно. Значи няма да ползваме хром. Както и го правим
  • 3 213

    36 9 Отговор
    Чудно ми е как още има глупаци които ползват хром. Явно обичат да ги следят

    Коментиран от #20, #28

  • 4 теле

    32 11 Отговор
    дообре минаваме на яндекс да благодарим на краварите
  • 5 1234

    28 3 Отговор
    Ако е същият, като този където те залива с реклами,благодаря. Ползвам Brave и Linux и ми е ОК.

    Коментиран от #12, #24

  • 6 Квот такова

    30 6 Отговор
    Няма проблем, ще ползваме Яндекс или Мозила
  • 7 Професор

    17 2 Отговор
    На мобилния ползвам Самсунг браузър с адблок. Темата е тъмна. Страниците са тъмни с бели букви. Можеш да четеш цял час и хаби 3% от батерията.
  • 8 Без коментар

    30 4 Отговор
    "Windows 7 остава любим браузър на милиони хора по света."

    Коментиран от #10

  • 9 Без коментар!

    24 3 Отговор
    "Windows 7 остава любим браузър на милиони хора по света."
  • 10 Иванчо l-ви

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Без коментар":

    А аз сега разбирам за него 🤣🤣🤣
  • 11 И какво от това

    13 2 Отговор
    Fire Fox и UC browser никога не са остъпвали на Chrome за невежата го козвам

    Коментиран от #27

  • 12 Точно

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Брейв под Линукс - най-доброто за всеки потребител срещу следеноето на биг-тек глобалистките корпорации!

    Коментиран от #17

  • 13 и те така

    4 16 Отговор
    Ползвам си Сафари и си свиркам. Селяните ползват Яндекс. Неориентираните - Файърфокс, щото си мислят, че Мозила не е креатура на Гугъл.

    Коментиран от #14

  • 14 Чиче,в Епъл

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "и те така":

    ти знаят и кръвната група.

    Коментиран от #15

  • 15 Самуил

    2 11 Отговор

    До коментар #14 от "Чиче,в Епъл":

    Шуме, аз кръвната група доброволно съм си я дал на Апъл, както и височината, а килограмите ги отбелязвам при всяка промяна на календара.Всеки ден телефонът ми казва колко съм вървял, колко калории съм изгорил, стълби, височини и тн. Подсеща ме, сравнява с предишни дни, излизат съобщения, дава предложения. Получавам награди - значки за всякакви активностти..

    Ако живеехме в Америка щях да си вкарам и всички болести и болежки, защото приложението Health работи със здравните служби в онези страни. Но там продължителността на живота е по-голяма. Качеството на живот е по-добро, а хората са по-щастливи и тн. Ако живеех в "бившото" Сесесере и бях четвърто поколение болшевизиран селянин може би щях да се задоволя с анероида.

    Апъл може и да ми знае кътните зъби, но си пази информацията за себе си. Гугъл и Мозила обещаха и те като Апъл да спрат да изпращат кукута към трети сайтове, но от догодина? :))) защо??? защото изкарват кинти от реклама, те са рекламни фирми по същество.

    Коментиран от #22, #26

  • 16 Знайко

    8 2 Отговор
    До автора- пич , как пишеш статии като не правиш разлика между браузър и операционна система? ...а да...проблема е в гугъл преводача....цццц то бива безхаберие ама чак пък толкова.... По същество- Хром на линукс не като хром в уиндоус. Използвам и Фалкон браузър но Хром определено се справя по -добре с видеата. Просто му трябва uBlock за да не зарежда реклами. Забелязвам ,че Хрома има друг енджин и като се минимизира няма анимации. За фена на ХП - имам няколко IBM T43p , които са с Sparky linux 6.4 potolo и работят поне 3 пъти по-бързо от XP. Инсталираш CPUPOWER-GUI за да отключиш hi-performance и си ти! Последните версии на Файърфокс има инсталирана телеметрия, която не може (или е трудно да бъде) изключена. Има версия за Арч-линукс без телеметрия която се нарича firedragon е и почти на нивото на Хрома.

    Коментиран от #18

  • 17 Все същото е

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Точно":

    Пълни глупости. Брейв е хром с друго име. Все същото е
  • 18 Да уточня

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Знайко":

    Фалкон е скин на Хром, демек - ползва енджина на Хром.

    Коментиран от #25, #29

  • 19 Да се знае

    7 0 Отговор
    До всички разбирачи, има само три браузъра - Сафари, Файърфокс и Хром. Всичко останало ползва техните енджини.
  • 20 Е какво толкова

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "213":

    Правите в тоя нет че все ви следят.
  • 21 но ако

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Значи":

    минеш на 98-цата най-добре
  • 22 клоун

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Самуил":

    "Получавам награди - значки за всякакви активностти.." хахахахахахахажажахаха. Не се бях смял така скоро, ще ме умориш от смях. Ако щеш си дай и днк-то такива им трябват на епъл...вярващи и зомбирани, ама след време да не останеш изненадан само :))). Health приложението им нещо уникално ли е? Само на пръчките ли ви казва всички тия неща, защото гледам говориш от гледната точка на техен потребител и си мислиш отново, че са единствени по рода си ...предлагащи уникални неща. Изкарай си главата от едното място и ще се изненадаш колко различен и пъстър е света извън грешните ти изградени/зкривени представи. Зомбинейшън

    Коментиран от #23

  • 23 джон

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "клоун":

    Пробвай да видиш свободния, пъстър и красив свят на Apple. Ще се влюбиш в iOS, macOS и tvOS
  • 24 Знайко

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    За XP- Pale moon- много по лек от фаърфокс и с добра поддръжка и екстеншъни
    За Windows 7- Chrome..определено с най-добрия енджин за видеа, само иска Ublock за да няма реклами. Препоръчвам и Brave за хората с по-мощен хардуер и повече параноя
    За Линукс- за видеа и тубата- Хром+ublock+swichtonewtab, за мрежата- Falkon , който е по-лек и бърз и има вграден блокер и спира на 90% рекламите.
    Не харесвам Хром и Гугъл , но на лаптопи с правоъгълен екран, използвайки Хром + настройка Хромдекорейшън изчесва целия бар , който е над табовете и си освобождаваш още вертикална видимост , за да скролваш по-малко.
    Имам и ГарудаЛинукс LXQT с много яки анимации , при минимизиране , тип фуния. Е, при Хрома явно има друг енджин, защото като дам минимизиране, прозореца прозто изчесва без никакви анимации и се появява по същия начин. Стоковия браузър е Firedragon , базиран на фаърфокс и се доближава доста до Хрома, даже е с изключена телеметрия, въпреки че е нова версия!
    За сравнение съм си сложил и една Opera beta, която не се представя никак зле и почти не ми липсват настройки.
    Заключение- не се хабете да експериментирате с браузъри-Хрома е най-добрия. Не че аз съм спрял да експериментирам....ако набарам някой читав-ще докладвам! В крайна сметка и най-добрия браузър , инсталин на куц хардуер е просто кошмар!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Самуил":

    само да не стане така, като си вкараш болестите и да те уволнят от работа, преди да си се разболял.....продължавате да си вярвате ,че нещата се правят с пари на други, за ваше добро...блаженни сте!
  • 27 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "И какво от това":

    Добре че каза UC, колега. Това ми е браузъра за нет откакто полвам Симбиан, въпреки че там вече не плейва видеа ,заради новия енджин на тубата. В момента ползвам UC браузър на Андроид - всичко лети, има тъмна тема, има адблокер, има управление е жестове когато си на цял екран. Вдясната положина нагоре-увеличаваш звука,вляво-увеличаваш яркостта. Вдясно даваш надясно-превърташ напред и ти показва минути и секунди, вляво-превърташ назад. При презареждане на таба-помни докъде е било видеото и ти го продължава. Има някакви спекулации , че UC краде данни , но досега не съм усетил:))))). Има и опция ....отвори с...която ползвам да отварям видеа с MXpro player...тоест браузъра само да си намериш линка. Много е добре и не смачква батерията като стоковия браузър!
  • 28 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "213":

    не ве...не ни кефи да ни следят, но не ни кефи и да ни фиуукат вентилаторите и да ни се разпояват платките! Кво да се прави- едно и също видео на Хрома показва 12-15% ,на Фалкъна 18-23, на Фаърфокса-не се знае но с сигурност някъде над 40%.
    Приемам ,че ще ме проследят и ще бъдат щокирани какви акота гледам:)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Знайко

    1 0 Отговор
    18, в момента ти пиша през Falcon 3.2.0 копирам ти каквото пише в about Falkon
    Application version 3.2.0
    QtWebEngine version 5.15.6
    © 2010-2018 David Rosca
    Mozilla/5.0 (X11; Linux x8664) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Falkon/3.2.0 Chrome/87.0.4280.144 Safari/537.36
    ..как да се идентифицира браузъра
    като Opera 9.8.0
    като Apple webkit 602.3.12
    като Modzila 5.0
    като Firefox 57.0
    като Safari 602.3.12
    и като Chrome 87.0.4280
    ...тоест би могъл да си смениш подписа на браузъра-сега ти пиша от falkon , но мрежата вижда ,че съм с modzila 5.0...
    ...тоест, дори да ползва енджина на Chrome , не е точно Chrome
    ...единствена забележка-Adblock-eра пропуска 3-5 % от рекламите
  • 31 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Значи":

    IBM t43p cpu 2.13 mgz Ati fire gl 320 видео.
    Исталирано XP dark edition servce pack 3 x32 на mSATA Тошиба 128 GB в преходник kъм PATA.
    Инсталиран NotebookHrdwareControl и ундърволтидж за нисkи температури на CPU-то и овърклок на видеокартата с 35 % нагоре на честотите GPU-то и GPU-меморито.
    Инсталиран Mypall browser версия 68.0 x32 + Ublock+Zero annonsmant и Fancontorol със Smartcontrol на вентилатора.
    Инсталиран SMTube , който отваря видеата с POTplayer и финтираш проблемите с браузъра.
    Инсталиран Mixxx dj pleyr с 4 дека и аутотунинг за темпата на траковете.
    Въобще всичко си е на 6, да не говорим ,че след акто няма хард с плоча, няма какво да влошава ермал мениджмънта термал мениджънта и се получава , че като си пуша на терасата и си гледам нещовентилатора даже не се включва!!!