Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 09:32 3 042 2

Китайците показаха ракета за полет до Луната

  • китай-
  • космос-
  • ракета-
  • луна

Космическият апарат е с дължина 90 метра

Китайците показаха ракета за полет до Луната - 1

На китайското годишно изложение Airshow China 2022 беше демонстрирана свръхтежка ракета-носител от ново поколение, разработена като част от националната лунна програма.

Интересно е да се отбележи, че дължината ѝ е 90 м, което е сравнимо с височината на 30-етажна сграда. Съобщава се, че излетното тегло на ракетата е около 2 100 тона. На свой ред тази цифра достига до 27 тона в окололунна орбита и до 70 тона в околоземна орбита.

Очаква се първият полет на иновационната китайска ракета да се състои съвсем скоро, през 2027 година. Допълнителни подробности за технологиите, използвани в устройството, могат да се очакват в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрий Гагарин

    12 6 Отговор
    Русия вече притежава антигравитационен ядрен
    двигател и краварите дишат прахта
  • 2 Знайко

    1 1 Отговор
    Не знам за Русия, но който се интересува може да потърси в нет-а за TR3B....самолет с антигравитационене двигател ,намалящ теглото с 90 %. Машината е патентована от преди 8 години, дизайнера се казва Едгар Фуше, а човека внесъл патента се казва Салбаторе Паяс (в превод-спасителат на нацията)!?! Внесъл е и още един патент за фюжън реактор, голям колкото сандъче за инструменти, можещ да захранава къща за около 20 години. Все едно някой от бъдещето е патентовал нещо си, за да е сигурен че ще го ОТКРИЕМ СКОРО защото ако не го открием, настоящето на патентовашия го няма да се състои! Странно но истина!