Last news in Fakti

17 Януари, 2023 15:14 1 050 2

Игрова конзола под формата на интерактивно кубче на Рубик (ВИДЕО)

  • кубчето на рубик-
  • игрова конзола

Иновацията се нарича WowCube

Игрова конзола под формата на интерактивно кубче на Рубик (ВИДЕО) - 1

Руските разработчици Иля и Сава Осипови представиха необичаен куб на Рубик - интерактивен куб, който работи на принципа на добре позната играчка, но може да се използва като игрова конзола и като нощна лампа.

Съобщава се, че новостта се нарича WowCube, състои се от 24 отделни OLED сензорни екрана, обемът на устройството е 2x2x2. Лицата на куба могат да се въртят около три вътрешни оси.

На устройството можете да стартирате игрите PacMac, Cut the Rope, 2048. И за да управлявате куба, трябва да разклатите, да въртите секции, можете също да играете с докосвания.

Но WowCube може да се използва и като обикновено, класическо кубче на Рубик: за това трябва да покажете желаните цветове на екраните. Освен това кубът може да се използва като метеорологичен монитор и като нощна лампа.

WowCube се зарежда чрез USB Type-C конектор, едно зареждане е достатъчно за 5 часа. Устройството е базирано на CubiOS. Известна е и цената на този необичаен куб - 499 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво!

    2 0 Отговор
    Много добре измислено! Успех!