21 Януари, 2023 11:30 1 593 9

Tesla ще следи за качеството на колите си с нова технология

  • tesla-
  • изкуствен интелект-
  • качествен контрол-
  • качество

Изкуствен интелект ще проверява как са сглобени автомобилите

Tesla ще следи за качеството на колите си с нова технология - 1

Проблемите с качествения контрол на Tesla не са от вчера и макар в последните години компанията значително да подобри качеството на своите автомобили, то отново можем да срещнем проблеми в някои от тях. Сега от компанията ще се борят още по-сериозно с тези проблеми като добавят нова технология в завода си в Фримонт.

Новата технология ще помогне на инженерите, които следят за качествения контрол на марката, като дори ще изземе част от функцията им. С помощта на камери и изкуствен интелект, роботи ще изучават интериора на автомобилите и ще следят за качеството на сглобените коли. Към момента ще бъдат инсталирани две подобни системи, разкриват от марката.

Това няма да окаже влияние върху работата на хората, които следят за качествения контрол и дори ще им помага, споделят от Tesla. Те ще допълват работата на системата и ще инспектират на по-високо ниво автомобилите. Все пак в бъдеще не е изключено изкуственият интелект да замени човешкия фактор и компанията да започне да разчита само на роботи за своите занимания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крайно време беше

    7 3 Отговор
    Но освен за интериора трябва да добавят и за екстериора, да няма разминаващи се фуги между панелите, което е основната причина чисто нови автомобили да ходят в сервиз за регулиране на фугите е то ако въобще е възможно да бъдат регулирани.

    Коментиран от #3

  • 2 шоша

    9 3 Отговор
    А накладките ще ги поставят съкратените служители от туитър . Така като гледам явно дистанционно ги монтират в момента :))))
  • 3 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Крайно време беше":

    Фуги с регулировка не се оправят.Имат грешки в изработването на шанците за щанцоване и изрязване на вратите.Ако изобщо разбираш какво е това.

    Коментиран от #4

  • 4 Аз явно не разбирам

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Формата и размерите на вратата не се ли определяха от щамповането, а не от щанцоването? Или google образованието не прави много разлика между двете?

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз явно не разбирам":

    С жичкажийско образование как да ги различиш,с информацията от гоогле?
    Щампова се врата от 2 листа ламарина.Щанцата изрязва излишния материал.На друга шанца се свързват двата листа ламарина чрез обръщане на ръба на външния лист.Кое определя крайния размер недочел пло ско 4ели тесларю?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Пак измисли нови методи

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Казваш врати се правят само с абкант и щанца?

    Все нови инженерни висоти. Щамповането напълно си го избегнал като отживелица.

    Ама като се замисля, ти с щанцоване даже огъваш и абкант не ти трябва.
  • 7 Една щанца за всичко

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Тази вашата щанца която с едно действие изрязва и огъва две ламарини едновременно без нужда от матрица и щамповане, а после ги сглобява една към друга, вероятно направо извършва и заваряване, което сигурно също включваш към щанцоването. Сега остана да я научите и да боядисва тази щанца и да правите конкуренция на автомобилните предприятия или направо да им продавате готови детайли.

    Наистина сте се събрали гениални инженери!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Една щанца за всичко":

    На теб няма смисъл да ти се обеснява,стопляш много бавно.Абкант,преса,леярска машина за теб няма разлика.
  • 9 Зевзек

    5 3 Отговор
    Кога Мъск ще имплантира чип в мозъка на Илон Мъск и кога ще му ъпдейтва мозъка, че му е много сбъркан софтуера. А понеже се съмнявам, че софтуера подлежи на ъпдейтване поради липса на достътично флаш памет още по-добре ще е да го пратят за Марс с еднопосочен билет този злодей Мъск.