Last news in Fakti

25 Февруари, 2023 11:30 862 6

VW ще използва повече рециклирана пластмаса в ID. моделите

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.-
  • id.buzz-
  • id.3-
  • id.4-
  • id.5

Иновацията бе представена в ID.Buzz

VW ще използва повече рециклирана пластмаса в ID. моделите - 1

Volkswagen ще предложи на своите клиенти още по-екологични автомобили, като замени материалите, които използва в интериора на своите електрически коли с такива направени от рециклирана пластмаса. Технологията за превръщането на такъв тип материали в текстил бе изпробвана при буса ID.Buzz и скоро ще навлезе в серийните модификации на ID.3, ID.4, ID.5 и ID.7.

Материалът от който ще бъдат направени седалките, корите на вратите и други части от интериора се извлича от 10% морски отпадъци и от 90% полиестер. От Volkswagen твърдят, че по този начин се намаляват вредните емисии с около 32% спрямо материалите, които по принцип се използват. Освен в интериора, рециклирана пластмаса се използва и като изолация, под купето, както и в подкалниците.

При ID.Buzz например се използва еквивалент на 63 рециклирани бутилки от половин литър. Друг интересен аспект при ID.Buzz е направата на „хромираните“ елементи в интериора за които е използвана боя с подобна визия направена от био материали. От Volkswagen уверяват, че всички рециклирани материали в интериора имат идентично усещане и визия с конвенционалните материали.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    8 0 Отговор
    Така е, дойчовци, като с лека ръка зачеркнахте източника си на ресурси :)))
  • 2 Маймуняка

    8 0 Отговор
    Като го нацелим с москвича тоя балон,ще го изстрелям в Космоса.
  • 3 Загрижен

    13 0 Отговор
    Не разбирам, защо тооооолкова агресивно ни рекламират рециклираната пластмаса?
    Та това е процес и бизнес от много десетилетия. Не е нещо ново, даже напротив.
    В интерес на истината само в територията ни не се плаща, че изхвърляне разделно. Тези кофи са на фирми, които ползват безплатна суровина, тоест, печалбата им е огромна.
    Колкото до VW, няма да се учудя да направят и ДВГ от рециклирани боклуци. Отдавна VW е чист траш, но много скъп траш.
  • 4 Грета Тумберг

    14 0 Отговор
    Браво ,браво !!! Следващият ход е купето да бъде изработено от рециклирана тоалетна хартия . Така ще опазим ... не е ясно какво . Важното е , че благодарение на новите материали ,цената ще скочи само със 100 % . Честито /на потребителите/ !
  • 5 Тралала

    12 1 Отговор
    Реалността обаче, е че от пластмасите се рециклират едва 10%, защото 90% са примеси и разделянето е им невъзможно.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ са ПРИНУДЕНИ да ПОЛЗВАТ стари ТЕЛЕФОНИ с КОПЧЕТА тъй като УСИЯ не произвежда СМАРТФОНИ
    КАЛДАТА БГ