Last news in Fakti

20 Април, 2023 17:21 4 557 7

Samsung може да прекрати договора си с Google

  • google-
  • samsung-
  • bing-
  • chatgpt

Корейците ще се преориентират към друга търсачка

Samsung може да прекрати договора си с Google - 1
Снимка: Shutterstock

Samsung може да прекрати 12-годишен договор с Google, споделят от The New York Times, след като до тях е достигнала интересна информация от вътрешни източници в американския технологичен гигант. Според данните, има голяма вероятност корейската компания да се преориентира в избора си за търсачка и да замени Google Search с Bing на Microsoft.

Това е предизвикало изключително голяма паника в Google, които от своя страна веднага са се заели с подобряването на своите услуги и представянето на нови проекти на Samsung. Договорът между двете компании носи около 3 милиарда долара годишно на Google и компанията със сигурност не иска да губи една от най-големите компании в този сектор като свой клиент.

Твърди се, че решението на корейците е повлияно от внедряването на ChatGPT в Bing, което може да изтласка търсачката на Microsoft на много по-високо ниво от това на Google. Това пък е мотивирало допълнително ръководството на Google да вложи още усилия и ресурси над проектите за внедряване на изкуствен интелект, които изглежда вървят доста по-назад в сравнение с тези на основните конкуренти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анди Джи

    8 15 Отговор
    Гугъл няма бъдеще извън бизнеса с реклами, а той е към своя. Обезмисля се съществуването на Андроид като платформа за реклами.

    Коментиран от #2

  • 2 Уишес

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Анди Джи":

    Иска ти се Жонка ама само злоядството ще ти остане накрая. Дръж пръчката си правилно!
  • 3 дбил гойтс

    8 2 Отговор
    Микрософта превзема света, време е за линукс телефони

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 ВМмпмн

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "дбил гойтс":

    От години ги чакам, дае, ама няма да стане. Е, преди 10-на години дори Мозила се пробваха, ама и те удариха на камък (въпреки че пак бяха базирани на Андроид). Всичкото производител иска да те затвори в неговата "еко система" и целта е да те докарат до някакъв абонамент. Дори и автопроизводителите! Така че няма да има вариант с "гол" телефон, па ти да си инсталираш каквато искаш ОС на него, както е при компютрите.
  • 5 Андри

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "дбил гойтс":

    Андроид е с Линукс кернел
  • 6 Кънчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дбил гойтс":

    Че то Андроид е базиран на Линукс.
  • 7 Име

    0 0 Отговор
    От заглавието реших,че ще имат собствена ОС, но за съжаление е само за търсачките! Докато не се разбие олигополът на ябълките с гугълите при телефоните, ще е все гадория.