Last news in Fakti

23 Юни, 2023 11:54 2 838 1

В Китай за първи път по общестнени пътищата беше тестван безпилотен камион без човек за безопасност в кабината

  • безпилотен камион-
  • китай

TuSimple успешно завърши тестването

В Китай за първи път по общестнени пътищата беше тестван безпилотен камион без човек за безопасност в кабината - 1

Най-интересното при тестването беше липсата на шофьор и дори човек, който да поеме управлението при нужда. TuSimple преди това проведе успешни изпитания в САЩ.

В същото време представители на компанията отбелязаха, че не планират да ги повтарят там. Сега тестовете бяха проведени в Китай и бяха одобрени от правителството на Шанхай.

Тестовете включваха различни условия на шофиране. Към момента TuSimple не е обявил планове за допълнителни тестове. Преместването на тези проверки в Китай показва, че компанията ще залага на азиатския пазар

TuSimple също започна да тества идеята си в Япония. Имайте предвид, че според последните данни компанията може да бъде изключена от NASDAQ ( американски извънборсов пазар в Ню Йорк, специализиран за акциите на високотехнологични компании – производство на хардуер, софтуер и др.) по формални причини.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рослямист

    2 0 Отговор
    Нашите участват ли? Много ни бива в роботизираните люде!