Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 15:39 1 561 3

Apple работи по нова батерия за своите смартфони

  • apple-
  • iphone-
  • смартфон

На теория тя трябва да увеличи скоростта на зареждане и издръжливостта

Apple работи по нова батерия за своите смартфони - 1

Въпреки че Apple обикновено се доверява на външни фирми за производство, тя се стреми да осъществява голяма част от инженерните и дизайнерските процеси в компаният. Според информацията от ETnews, последните усилия на компанията в областта на научните изследвания и разработките се фокусират върху подобрения в батерията на iPhone.

Според съобщението, Apple използва нови материали за катодите на батерията, включително никел, кобалт, манган и алуминий. Този подход също включва увеличаване на съдържанието на силиций. Въпреки че силиций разширява при зареждане, Apple е открила начин да реши този проблем.

Този нов състав на катодите обещава по-голяма енергийна плътност на батерията (по-голям капацитет при същия обем) и по-бързо зареждане. Вероятно технологичният гигант ще използва въглеродни нанотръбички (CNT) като проводни материали, което ще подобри допълнително производителността на батерията.

Според същия доклад, първите устройства, предполагаемо iPhone, с новата батерийна технология, се очаква да бъдат пуснати на пазара през 2025 г. Този факт указва, че разработката е в напреднал етап и не е на начален етап.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 0 Отговор
    Сетилъ съ мара:)
  • 2 Асан Манафа

    2 1 Отговор
    Вай,вай...ша я убава ли таз бактерия бре бате...
  • 3 Тод

    0 0 Отговор
    Предвид, че батериите им са едни от най-лошите на пазара, няма да им е трудно да ги подобрят.