5 Декември, 2013 13:12 15 753 6

Двигател от Mercedes-Benz за новия КамАЗ

  • камаз-
  • mercedes-benz-
  • daimler

Камският автомобилен завод и Daimler AG започват серийното производство на нов модел магистрален влекач, съобщават от пресслужбата на руския производител. До края на годината ще бъдат сглобени 96 камиона, създадени в сътрудничество с немския гигант.



Първият сериен КамАЗ-5490 с товароносимост до 60 тона слезе от конвейера през октомври. Пускът на модела е наложил пълни пренастройки на поточните линии и инсталацията на безпрецедентни в историята на руското предприятие системи за контрол на качеството.



Догодина ще бъдат произведени 2000 камиона от новото поколение. Предновогодишната партида КамАЗ-5490 е била изкупена още преди конвейерите да заработят, а готовите влекачи ще бъдат доставени на собствениците им до края на декември.



При разработката на новия модел са използвани най-съвременните технологии, хвалят се от КамАЗ. Резултатът е камион без аналог в историята на руското автомобилостроене по отношение на комфорта, безопасността и електронното оборудване.



Новите магистрални влекачи от Набережние Челни имат кабини от Mercedes-Benz Axor с екстри като климатик и подгряване на седалките. Шестцилиндровият турбодизел Mercedes-Benz OM457LA с мощност 428 к.с. е монтиран на модифицирано шаси на КамАЗ, но руснаците планират да го заменят със собствена разработка.



Всички модели в гамата на КамАЗ ще получат нови индекси в съответствие с международните стандарти, което ще улесни пазарното им позициониране. Първи ще бъдат преименувани КамАЗ-5490, КамАЗ-65206 и КамАЗ-65207, които вече ще се наричат М1842, Т2642 и Т2640 съответно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lancia

    2 1 Отговор
    krasota
  • 2 Shmeker

    1 1 Отговор
  • 3 Пламен Пепелов

    1 2 Отговор
    МАН или една 100-на от него
  • 4 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Много му е тъжно леглото?
  • 5 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор
    Айде разбирачи, нали преди време ме плюхте и викахте че Камаз нямал нищо общо с Мерцедес, къде са русофилите и комуноид..тите???

    "Резултатът е камион без аналог в историята на руското автомобилостроене по отношение на комфорта, безопасността и електронното оборудване."

    Е как няма да е така, то всичко дето правеха досега най-новата разработка беше от края на 60-те с леки модификации и палене без манивела!



    "Шестцилиндровият турбодизел Mercedes-Benz OM457LA с мощност 428 к.с. е монтиран на модифицирано шаси на КамАЗ, но руснаците планират да го заменят със собствена разработка."

    Значи само първите бройки ще са качествени, после очаквайте осира*е и "сделано в СССР с чука и теслата" на блока острани, дано не го направят с манивела да пали...


    Иначе гледам вътре, евтинее, лъскава пластмаска твърда с остри ръбове, менте махагон лепенка като на ладите 2106 от едно време. Климатика е хубава екстра, в цивилизования свят го ползваме от 50-тина години, подгрев на седалките от 30 год. поне... Абе добре е добре е, поне имат желание да сделат нещо, макар и пак чужда разработка наготово, ама айде... Тупат се в гърдите блядовете как победиха "фашистской Германии семьсот лет назад" ама "фашистите" отново са на върха, а тия цоцат водка само и от един запой влизат в друг, затва жените им като дойдат тука се оглеждат за български к** като подивели!
  • 6 pafch0

    3 0 Отговор
    Ако ще е камион да е Скания или Волво! Всички останали се учат от тях