Last news in Fakti

28 Януари, 2024 09:00 17 971 12

Колко умни са новите умни телефони на Samsung

  • samsung-
  • galaxy-
  • s24-
  • ai-
  • идкуствен интелект

Новите смартфони от серията Galaxy S24 са с вграден изкуствен интелект, могат да превеждат в реално време, както и да правят още много полезни неща

Колко умни са новите умни телефони на Samsung - 1

Когато през 1978 година, BBC излъчва радио-комедията "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс, тя звучи като научна фантастика от далечното бъдеще. Тези от вас, които са запознати с творбата, може би ще се сетят за вавилонската рибка, която ти превежда в ухото всички непознати езици. Още тогава мнозина описват този симултанен превод, като "Най-странното нещо във Вселената".

Сега, повече от 40 години по-късно, благодарение на Samsung, преводът на живо е на път да стане съвсем нормално явление... във вашия смартфон. С иновациите от серията Galaxy S24, които Samsung показа съвсем наскоро и които ви представихме подробно, се появи и една иновация, която заслужава отделно внимание. Става дума за т.нар. изкуствен интелект, който за първи път се вгражда в смартфон на голям производител.

"Превод в ефир"

И едно от най-важните неща, което може да прави този AI е да ви помага с превода на чужди езици и да сложи край на "неудобните" срещи на чужд език. Към момента серията Galaxy S24 позволява на хората да превеждат обаждане на 17 езика в реално време, както и да превеждат разговори от текстови съобщения, а списъкът с достъпни езици продължава да се разширява.

Колко умни са новите умни телефони на Samsung

И докато Galaxy S23 също може да превежда реч в реално време, като част от функциите за достъпност на телефона, новата серия Galaxy S24 може да транскрибира аудио в приложението Voice Recorder, както и да създава впечатляващи резюмета от ключовите точки на записа. Това са само част от Galaxy AI функциите, включени в устройствата Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra, включително транскрипция на глас в реално време и превод на текст, и двете предлагани в последните телефони на Samsung.

Потребителите могат също така да променят съдържанието на снимките с помощта на генериращ AI, като всички промени се бележат със специален "воден знак" за да не се правят злоумишлени редакции на изображения. Внедряването на изкуствен интелект в новите корейски смартфони дава началото на конкурентна надпревара между производителите на телефони за добавяне на AI функции, но, както вече споменахме Samsung са първите.

"Търси се"

Известно е, че днес повечето премиум смартфони предлагат отлични камери. При серията Galaxy S24 изкуственият интелект помага и при редактирането на снимки и видео. Това е нещото, което отличава фотографиите на Samsung от останалите. Вече можете да използвате AI, за да изтриете или преместите елементи във вашите изображения.

Колко умни са новите умни телефони на Samsung

Смартфоните от новата серия Galaxy S24 също така включват функцията Circle to Search with Google, отново подпомагана от въпросния изкуствен интелект, с която потребителите могат да лесно да оградят в кръг на екрана част от снимка или обект във видео, например цвете, което след това може да бъде идентифицирано чрез търсене на изображения в Google.

Функцията е особено удобна, но и доста изкушаваща особено за твърде популярното онлайн пазаруване. Харесвате дреха, която някой носи в клип в Youtube? Използвайте Circle to Search with Google и ще я намерите, като освен това функцията ще ви предложи и други доста подобни на нея.

"Пионерите"

Именно Samsung, един от най-големите световни производители на телефони, бележи "зората на потреблението на AI в смартфоните". С тези революционни иновации Samsung със сигурност вдига стандарта за следващото поколение смартфони. С новата серия умни AI-фони, Samsung определено излиза с едни гърди напред, като същевременно отговори подобаващо на предизвикателства от различни стартъпи, разработващи самостоятелни AI устройства.

Колко умни са новите умни телефони на Samsung

Galaxy AI в Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra дава началото на изцяло нова ера в мобилните технологии, захранвани от AI (ИИ). Тези смартфони правят много повече от това просто да ни дават по-добри снимки. И макар изкуственият интелект да не е съвсем нов за Galaxy S серията, наборът му от функции, който Samsung не без основание нарича Galaxy AI, е значително по-забележим и перфектно интегриран за едно различно потребителско изживяване, отколкото в което и да е друго устройство с изкуствен интелект.

В обобщение можем да кажем, че тъй като AI се появява във всякакъв вид нови технологични продукти - от лаптопи до интелигентни хладилници - може да бъде трудно да се определи кое е трик и кое е истинска промяна на играта. Но смело можем да твърдим, че функциите на Galaxy AI са наистина полезни за справянето с всички ежедневни задачи. Пробвайте и ще се убедите!

Серията Galaxy S24 е в кампания по предварителни поръчки до 30 януари, като в този период ще получиш телефон с по-висока памет на цената на по-ниската, заедно с пакет аксесоари! Научете повече тук: /www.samsung.com/bg/pre-ordergalaxy/

Колко умни са новите умни телефони на Samsung


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    6 7 Отговор
    Благодаря за Инфото господин Славчев

    Коментиран от #3

  • 2 Уса

    8 4 Отговор
    Ще има ли прескачане на мръсните думи,защото ако има не стават за българи в изречението ще остават само срички

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 лоПес

    16 3 Отговор
    Ама не ми трябват чужди езици, а да ми преведе какво казва кучето.
  • 6 ДАНС

    1 1 Отговор
    28 Януари, 2024 09:00 пусната статията,коментар на Акулата(Валентин)

    13:14 27.01.2024 ко става бе ???
  • 7 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    За жалост някои хора и по 10 да си купят, пак няма да помогне....
  • 8 Хммм

    4 9 Отговор
    Престанете да хвалите корейско-китайските б0 клуци.. после защо Европа била умираща..
  • 9 анатома

    9 4 Отговор
    Тия виноги са номер 1 при телефоните освен това първи в ссд устройствата първи въведоха камерите в телефоните чакаме поредните нововедения

    Коментиран от #10

  • 10 анатома

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "анатома":

    Забрваих телевизорите които засенчиха доста японски марки

    Коментиран от #11

  • 11 Е46ца

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "анатома":

    Не си много наясно.Фен съм на самсунг ,но камерите в телефоните им са едни от най-слабите.На хартия са супер , но резултатите са лоши.Телевизорите също не са им добри (нз защо имат някаква измислена слава от уста на уста ,че са най-добри).За ссд съм донякъде съгласен.

    Коментиран от #12

  • 12 касапина

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Е46ца":

    Камерите са слаби заради оптиката все пак за снимки може да се заделят пари за много добър фотоапарат С ПРИЛИЧЕН ОПТИЧЕН ЗУМ