Last news in Fakti

15 Януари, 2014 10:30 7 785 5

7-звезден хотел на колела

  • icon f1-
  • автобус-
  • бътън-
  • хотел

Компанията Icon F1 Limited превърна кемпера на шампиона от Формула 1 Дженсън Бътън в 7-звезден хотел на колела. Британският пилот използва този автобус в качеството на подвижен дом по време на европейските кръгове на Формула 1 от 2003 до 2011 година. Сега този свръхлуксозен кемпер може да бъде нает от всеки, като една нощ в него струва потресаващите $13 000.

Автобусът е построен от американската компания Newell по поръчка на друг световен шампион от Ф1 - Жак Вилньов - през 1997 година. Канадският състезател плаща за него сумата от $1 млн. Вилньов използва кемпера няколко месеца, след което го продава на друг състезател от Формула 1 - Мика Сало.

По поръчка на финландеца луксозното возило е пребоядисано в червено с огнени щрихи, които са дело на известен шведски художник. През 2003 автобусът преминава в ръцете на Бътън, но до ден-днешен запазва окраската си. Сега интериорът е сериозно обновен,

Използвани са изключително скъпи материали - естествена кожа, скъпа дървесина и дори златни кранове в банята. Жилищната площ е 46.6 квадратни метра. Има легла за четири души, гардеробно помещение, кухня, баня и всекидневна. Подовите настилки са от гранит, а в хола е монтиран 42-инчов плазмен телевизор.

В цената е включено и обслужване от специален екип, състоящ се от шофьор, шеф готвач и сервитьор. В момента автобусът е във Великобритания, но може да бъде поръчан във всяка точка на Европа. Арендаторът има право и да управлява ултралуксозното возило. Към сумата от $13 000 ежедневно се заплащат и $820 за застраховка, които - ако няма повреда - впоследствие се връщат на клиента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivelin Ivanov

    1 1 Отговор
    Пишете цитирам: от 2003 до 2001 година го е изпозлвал. Как така годините вече се броят назад ? И Кемпера изобщо не е 7 звезден. По тази логика кемпера на Уил Смит трябва да е 12 звезден :P. Този кемпер бледнее в сравнение с неговия, който е двуетажен.

    Коментиран от #2

  • 2 skier

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ivelin Ivanov":

    Сложи си очила и чети по-внемателно. Освен това автобуса на Смит е по-голям, но в никакъв случай по-луксозен. А в звездите влиза и обслужването.

    Коментиран от #4

  • 3 comments

    0 1 Отговор
    ИЗГЪЗИЦИ ЗА ПЕРВЕЗНИ ЛИГЛЬОВЦИ,изгубили връзка с
    действителността и реалността ОТ МНОГО ПАРИ........
    Или-както бихме си ги нарекли в кръчмата-П.ТЬО.ЦИ.......
  • 4 Ivelin Ivanov

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    И ако си гледал видеото на Уил Смит за неговия кемпер и гледаш това на Бътън ще видиш, кой колко звезден е. Поне си направи труда да провериш нещо преди да коментираш. Този кемпер струва 1 млн. долара. Този на Уил смит в най-първия му вариант струва 3 млн. долара.

    Коментиран от #5

  • 5 skier

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ivelin Ivanov":

    Чети те пич. струвал е 1 млн, но сега е вътре е преработен изцяло със златни кранове, а не с позлатени.