29 Август, 2024 13:21 4 284 5

iPhone 17 може да подобри параметъра по който Apple изостава най-много

  • apple-
  • iphone-
  • ram-
  • iphone 17-
  • iphone 16

Очаква се смартфоните да разполагат с до 12GB RAM памет

iPhone 17 може да подобри параметъра по който Apple изостава най-много - 1

Apple се готви да представи серията iPhone 16 на 9 септември, а нов слух предполага, че и четирите модела ще бъдат оборудвани с 8 GB RAM. Съобщава се, че това значително увеличение на оперативната памет е свързано с нарастващото разчитане на функциите на изкуствения интелект.

Докато серията iPhone 16 ще разчита предимно на облачно базиран ИИ, моделите iPhone 17, които ще бъдат пуснати на пазара през следващата година, се очаква да разполагат с повече възможности за ИИ в устройството. Тази промяна ще наложи значително увеличаване на оперативната памет, за да се справят с взискателните изчислителни задачи, свързани с изкуствения интелект.

Google вече възприе подобен подход със своето семейство Pixel 9, като задели част от оперативната памет изключително за приложения с ИИ. Това показва нарастващото значение на ИИ в технологиите на смартфоните и необходимостта от увеличаване на паметта за поддръжка на тези функции.

Въпреки че Apple традиционно изостава от своите конкуренти с Android по отношение на RAM, серията iPhone 17 може да отбележи повратна точка. Ако слухът се окаже точен, то наличието на 12GB RAM памет ще позиционира флагманските устройства на Apple по-конкурентно на пазара.

Увеличената оперативна памет в серията iPhone 17 ще му позволи да се справя по-ефективно с трудни задачи, като например едновременна работа с няколко приложения или обработка на сложни алгоритми с изкуствен интелект. Освен това тя ще подобри възможностите на устройството за изкуствен интелект, което ще доведе до усъвършенстване на функции като обработка на естествен език, разпознаване на изображения и персонализирани препоръки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    9 2 Отговор
    докато го пуснат iPhone 17, пак ще е изостанал от другите ......

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    Доста е бърз, не знам какво изостава.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Айзомби

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    В мултитаскинга.Заради малкото РАМ и орязаната ОС няма мултитаск.Малко е срамно как китайски телефон за 150лв се справя по-добре.
  • 4 Тод

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    С калкулатора и календара ли се справя бързо?
  • 5 И за какъв ми е

    2 0 Отговор
    този ИИ? Трябва ми механично здрав, с надеждна връзка и качествен звук телефон. Качествена камера/и/ и много цикли на батерията устройство са ми по - ценни от компютърни игри и ИИ.