5 Септември, 2024 20:20 1 551 2

Автопилотът на Tesla ще е достъпен в Европа след няколко месеца

  • tesla-
  • fsd-
  • китай-
  • европа

Очаква се пускането да се състои в началото на 2025-та

Автопилотът на Tesla ще е достъпен в Европа след няколко месеца - 1

Илон Мъск вече изрази оптимизъм относно пускането на напълно самоуправляващ се автомобил (FSD) в Европа и Китай до края на 2024 г. Последните актуализации от официалния акаунт на екипа за изкуствен интелект на Tesla обаче предполагат потенциално забавяне.

Сега компанията посочва, че FSD може да бъде налично през първото тримесечие на 2025 г., при условие че получи регулаторно одобрение на двата пазара. Илон Мъск активно се ангажира с китайските власти, за да ускори процеса на одобрение, но предизвикателствата остават.

Одобрението на FSD в Китай е от решаващо значение за Tesla, тъй като може значително да увеличи продажбите. Цената на пакета FSD в момента е 64 000 юана (8300 евро), докато усъвършенстваният автопилот (EAP) се предлага на половината от тази цена.

Освен регулаторните пречки, Tesla може да се сблъска с предизвикателства и от голямото разпространение на електрически скутери и други немоторизирани превозни средства по китайските пътища. Тези превозни средства ползват същите ленти като моторните превозни средства, което може да усложни навигацията и вземането на решения от FSD.

Въпреки тези предизвикателства, Tesla остава ангажирана с въвеждането на FSD на европейските и китайските пазари. Напредъкът на компанията в разработването и усъвършенстването на технологията FSD предполага, че пускането на пазара е неизбежно, въпреки че може да се наложи известно забавяне, за да се гарантира безопасното и успешно внедряване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Пазете се, камикадзе Тесла!
  • 2 Койчо

    2 2 Отговор
    Тесла са лидера в безпилотните технологии.
    Няма и грам съмнение в мен че те ще са първите които ще предложат на шофьорите да си подремнат по време на път.
    А някои го правят и сега без да им е предложено... Следва арест и глоба за тях ... ха-ха