2 Октомври, 2024 16:37 392 0

Android 16 може да се появи по-рано от очакваното

  • android-
  • android 16-
  • google

Очаква се новата операционна система да се пусне през първата половина на 2025-та

Android 16 може да се появи по-рано от очакваното - 1

Съобщава се, че Google планира да пусне Android 16 по-рано от обичайното, евентуално още през второто тримесечие на следващата година. Това би означавало значително отклонение от типичния график на компанията за пускане на нови версии на Android, който от 2013 г. насам се прилага между август и ноември.

Решението за по-ранно пускане на Android 16 може да е повлияно от неотдавнашното забавяне на пускането на Android 15. С пускането на Android 16 през второто тримесечие Google може да гарантира, че серията Pixel 10, която се очаква да бъде пусната на пазара през август, ще разполага с най-новата версия на Android от кутията.

Въпреки че информацията относно пускането на Android 16 се основава на намеци и препратки в документа на Google за определяне на съвместимостта и проекта Android Open Source Project, важно е да се отбележи, че плановете могат да се променят. Както при Android 15, така и при Android 14 имаше забавяния поради проблеми, възникнали в последния момент, така че е възможно Android 16 също да се забави.

Ако Google успее да пусне Android 16 до края на юни следващата година, това ще отбележи значителен етап за компанията. То не само ще демонстрира ангажимента им към бързи иновации, но и ще им даде конкурентно предимство пред Apple, която обикновено пуска новата си версия на iOS през есента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА