Last news in Fakti

12 Април, 2014 17:01 1 795 0

Вода София 2014 ще представи уред за измерване качеството на водата с GPS

  • иец-
  • вода софия-
  • изложба
Вода София 2014 ще представи уред за измерване качеството на водата с GPS - 1

Дигитален преносим уред за измерване на всички критерии за качеството на водата ще бъде демонстриран на специализираната изложба ВОДА СОФИЯ, която ще се проведе от 28 до 30 май в Интер Експо Център – София. Благодарение на софтуера, с който разполага уреда, всички измервания се представят комплексно, а потребителят може да види всички точки на измерване в  Google Earth. Сред експонатите ще бъдат нови уреди за мониторинг на качеството на питейни и отпадни води, автоматичен дигитален дъждомер и хидрологична телеметрична станция за мониторинг на отток, скорост, дълбочина и качество на водата.

Посетителите на 8-мото издание на ВОДА СОФИЯ ще се запознаят с цялостната гама продукти и решения за водния сектор. Лидери в бранша ще представят серия ултразвукови контролери с точност на измерване до един милиметър (0.04 инча), както и серия магнито-индуктивни разходомери. Интерес ще предизвика компактният ултразвуков трансмитер за ниво, който се предлага в два варианта - до 6 метра и до 12 метра. Сред предимствата му са възможностите за захранване и комуникиране по двупроводна линия, както  лесния монтаж и настройка.

Ще бъде демонстрирана и универсалнaта система за комплексно пречистване на вода от механични примеси до 20 микрона, манган, желязо и соли на твърдостта. Системата, въпреки компактните си размери, лесно и бързо пречиства вода за цял апартамент, къща или извънградска вила. При разработка на системата са използвани най-новите технологии в областта, а в основата на пречистването е  метода на йонен-обмен.

Към ВОДА СОФИЯ интерес проявяват както утвърдени български фирми, така и чуждестранни– участие са заявили  фирми от Германия, Турция, Гърция, Румъния, Италия.  В първите два дни на изложбата ще се проведе и шестата международна конференция БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите на тема “Иновативни решения за водния сектор”. Конференцията по традиция е едно от важните събития в рамките на ВОДА СОФИЯ.

Специализираната изложба ще се проведе паралелно с Булконтрола / Бултерм 2014, на която български и  чуждестранни специалисти, инженери и експерти от различни браншове в областтите на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт ще покажат своите нови продукти и услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА