Last news in Fakti

28 Март, 2019 15:50 2 678 0

3D принтирането – същественият елемент в развитието на съвременната индустрия

  • иец-
  • изложение-
  • 3d-
  • принтиране

От 15 до 18 април технологията ще бъде сред акцентите на международното изложение MachTech&InnoTech Expo 2019

3D принтирането – същественият елемент в развитието на съвременната индустрия - 1

Индустрията на XXI в. далеч не е онзи организъм, познат в началото на миналото столетие. Голяма част от процесите днес са автоматизирани, а роботизацията присъства в много от етапите на производството. Интегрирането на високите технологии гарантира по-голямо производство, високо качество и изграждане на нови икономически ниши за реализация. Но за завършеност в тази високотехнологична екосистема не бихме могли да говорим без внедряването на... 3D принтирането.

Ако в самото начало на XXI в. 3D-технологиите бяха рядко срещани в производството, днес те „настъпват с пълна сила“. Именно те ще бъдат сред акцентите на MachTech&InnoTech Expo 2019 – международното изложение за металообработка и индустриални технологии. От 15 до 18 април то ще се проведе в четири от изложбените зали на Интер Експо Център, върху повече от 10 000 кв.м. Над 190 участници ще представят иновативните си продукти и услуги, сред които – впечатляващо разнообразие от 3D принтери и съпътстващите ги съоръжения, софтуер и технологии.

Технически новости в индустриалната роботизация

Елиминирането на т.нар. „човешки грешки“ е сред спецификите на „ROBOT” – екструдерът за заваряване и 3D печат от Херц България. Интелигентната машина, разполагаща със свързване към 3 до 5-6 осева система, използва пластмасова заваръчна тел, нишка за 3D печат или гранулат. Технологията осигурява бърза едновременна изработка на цяла серия от еднакви изделия, безупречен и непрекъснат заваръчен шев, голяма площ на 3D принтиране и производителност до 0,8кг/час. „Процесът е строго контролиран и адаптивен към конкретни заявки на потребителите“, коментират специалистите.

Сред решенията от последно поколение откриваме и RI1 - 3D принтерът от RAST 3D, работещ с FDM технология. Качествата ѝ дават възможност за ефективно използване на машината както за прототипиране, така и за изграждане на крайни продукти. Скоростта на принтиране достига до 450mm/s. Работната му площ е 360mm x 360mm x 400mm.

Адаптивен и прецизен. Това е мощният индустриален 3D принтер 3D INDUSTRY F340. Модулите му са сменяеми и позволяват персонализиране на машината според индивидуалните изисквания. Принтерът непрекъснато се адаптира към новите задания – способност, която позволява постоянно осъвременяване на системата и адаптиране към различните материали. Снабден с двойна дюза, принтерът е подходящ за работа с много функционални материали, включително висококачествен термопластичен PEEK.

За спецификите на стоматологията

Магия. Това впечатление създават 3D принтерите. С възможността си за внедряване в различни производства 3DBGPRINT ще представи на широката публика PRECISION 1.5 Liquid Cristal. Прецизният 3D принтер работи с течна смoла. Качествата му го правят подходящ за детайлни разпечатки, благодарение на което намира широко разпространение при изработването на бижута, образованието, стоматологичната медицина и много други сфери“.

За още по-голяма прецизност на MachTech&InnoTech Expo 2019 ще бъдат представени качествата на 3D принтер LIQUID CRYSTAL PRO. С технология DaylightPolymerPrinting и осигурявайки висока точност на изработката, тази серия принтери намира приложение в стоматологията, бижутерството и други сфери на дейност.

На фокус ще бъде и 3DGence DOUBLE P255 3D принтът с двоен екструдер, проектиран да създава висококачествени детайли. Той работи с два вида материал, а изработените елементи биват внедрявани в автомобилната индустрия, архитектурата, машинните елементи, промишлените модели, дизайна, изкуството, медицината, рекламата.

Освен, че ще изложат 3D принтиращи машини, изложителите в MachTech&InnoTech Expo 2019 са си поставили за цел да представят и възможностите на тези технологични въведения. Ще бъдат представени крайни продукти, изработени с иновативната технология. Сред тях – елементи, представени от SPACECAD. В изчерпателния списък откриваме метални детайли и възли за крайна употреба, функционални прототипи и резервни части.

Технологията, използвана от компанията дава възможност за производство на индустриален клас прототипи, крайни изделия и резервни части, инструменти и матрици за леене, щприцване и леене под налягане и пресоване, високопроизводителни промишлени части, износоустойчиви компоненти и сложни метални детайли.

3D принтирането, съчетано с всички високотехнологични решения, несъмнено ще бъде един от двигателите на индустрията в близкото и далечно бъдеще. С желанието си да проследят тенденциите и бъдещите възможности за развитие, професионалистите ще се съберат на MachTech&InnoTech Expo 2019 – от 15 до 18 април 2019 г. в Интер Експо Център. „За изложението ще откриете повече на machtech.bg“, коментират организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА