Last news in Fakti

15 Май, 2014 17:34 1 661 0

Булконтрола/Бултерм 2014 показва тенденциите в контролно-измервателна апаратура

  • булконтрола/бултерм-
  • иец-
  • изложение
Булконтрола/Бултерм 2014 показва тенденциите в контролно-измервателна апаратура - 1

Водещите дистибутори на контролно-измервателна апаратура ще демонстрират тенденциите в бранша на предстоящото специализирано изложение Булконтрола/Бултерм (28 - 30 май, Интер Експо Център – София). Сред експонатите ще бъде показан локатор, който комбинира в едно импулсен рефлектомер, ударно-импулсен генератор и ВН източник. Уредът се състои само от един модул, вграден в корпус, осигуряващ защита от атмосферни влияния. Захранва се от батерии и се контролира от система с микропроцесорно управление, като управлението се реализира посредством големи бутони, осигуряващи удобство при неговата експлоатация. Аварийният изключващ бутон, изолираната връщаща верига и уникалният механичен дизайн гарантират максималната сигурност на оператора.

Ще бъде демонстриран и локатор на подземни кабелни линии, тръбопроводи и газопроводи от серия AccuView дава възможност на оператора да работи с всяка желана от него честота в диапазон от 256Hz до 200 kHz. Важна особеност на това решение е, че позволява програмиране както на честотите на приемника, така и тези на предавателя. Честотите се задават от потребителя по софтуерен път, като в работен режим операторът може да работи със списък от 70 избрани от него честоти.

Посетителите на  Булконтрола/Бултерм 2014 ще могат да се запознаят с реални проекти, демонстрирани посредством графична симулация. Сред акцентите ще бъде демонстрацията на системите SCADA, чиято цел е да контролират, управляват и наблюдават множество обекти центализирано (напр. петролни рафинерии, водообработващи централи, др.). Те притежават способност за прогнозиране и навигация на работния процес, неговото утвърждаване и повишаване на надеждността.

Специализираният форум е утвърдено място за среща на специалисти от различни браншове в областта на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт. В първия ден на изложбата е подготвена съпътстващата програма, която включва лекциите "Новости в Масспектрометрията от Perkin Elmer" (10.00 ч. – 12.30 ч.) на компанията ХРОМА ООД и „Нова и ефективна хроматографска техника за различни приложения във фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата индустрия“ (15,30 ч.) на фирма ЕЛТА 90.

Булконтрола/Бултерм 2014 ще се проведе заедно с 8-ото издание на ВОДА СОФИЯ – изложба за  ново поколение технологии за вододобив и за пречистване на питейни и отпадни води, регулиране и контрол на водните източници, както и съвременна техника и съоръжения за водния бранш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА