28 Март, 2019 17:21, обновена 28 Март, 2019 18:02 13 212 26

Колтуклиева: Искат през "Кинтекс" да ударят "Емко" и "Дунарит" (ВИДЕО)

  • цветан цветанов-
  • емко-
  • дунарит-
  • кинтекс-
  • апартаментгейт

Журналистката показа проверка на КПКОНПИ за имуществото на Цветан Цветанов

Колтуклиева: Искат през "Кинтекс" да ударят "Емко" и "Дунарит" (ВИДЕО) - 1

Много е страшно в политиката да станеш бивш. Допреди 10 дни Цветан Цветанов беше и идол, и страшилище, и мразен, и обичан, но беше там на високо. Сега е отлюспен, никога няма симпатизантите на ГЕРБ да забравят гнева на Бойко Борисов в Брюксел (виж тук). Член на ГЕРБ, условно казано от квотата на Цветанов, разкри, че близки до Цветанов вече се дистанцират от него, защото той вече е белязан. Това каза в студиото на ФАКТИ журналистката Соня Колтуклиева във връзка със скандала, станал вече известен като "Апартаментгейт".

"За Цветанов сега е много важно да спечели ГЕРБ европейските избори, но аз никак не съм сигурна, че той ще остане председател на предизборния щаб на ГЕРБ за местните избори през ноември. Подготвят се други хора, които да поемат неговите функции. Борисов никога няма да му прости, че два месеца преди евровота беше поставен на такова изпитание.

Случаят не е само морален. Казусът със стореното от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и др. е и криминален. Собствениците на луксозните апартаменти се вкараха в беля - от една страна трябва да докажат, че апартаментите им не са евтини, от друга страна трябва да докажат откъде имат тези пари", коментира Колтуклиева.

Тя огласи непоказван досега документ, който обобщава проверката на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на имуществото на Цветан Цветанов от миналия скандал с апартаментите. Заключението е датирано от 17 април 2015 г. КПКОНПИ проверява периода 4 декември 2003 г. - 4 декември 2013 г. Началното салдо на Цветанов е 17 521, 06 лева, 10 години по-късно то се превръща в имущество и пари в общ размер на 646 860,85 лева. Комисията установява, че Цветанов има несъответствие в приходи и разходи в размер на 118 848,73 лева. От всичко това не следва нищо. Причината е, че депутатите са си направили така закона, че да бъдат разследвани само при несъответствие над 150 000 лева.

"В момента в ГЕРБ тече братоубийствена война. Преторианците на Бойко Борисов срещу останалите верни воини на Цветан Цветанов. Такива "ритания по кокалчетата" винаги е имало, но Цветан Цветанов е надделявал за това, кои ще попаднат в предизборните листи, а Борисов в това кои ще заемат позиции в Изпълнителната власт", коментира Колтуклиева.

"Големият скандал на деня е в това, че ДАНС и спецпрокурори влязоха в държавната оръжейна фирма "Кинтекс". Миналата година започнаха едни доста страшни атаки за овладяването на оръжейните заводи "Емко" и "Дунарит". Още когато се въртяха имената за министър на икономиката в кабинета "Борисов" 3 се появи името на Емил Караниколов, защото Делян Пеевски има недовършена работа. Когато Караниколов е шеф на Агенцията по приватизацията става сделката с "Булгартабак". Правят го министър на икономиката, за да стане сделка, такава, че да придобие Делян Пеевски военните заводи. Държавна структура като ДАНС влиза в държавна фирма - това е доста необичайно. От "Емко" и "Дунарит" ми казаха, че непрекъснато проверяват договорите им с "Кинтекс", макар че е минала държавна финансова инспекция, според която няма проблем. Сега обаче продължават да търсят нещо, което да рефлектира обратно към оръжейните производители. Да започнат отново проверки, защото всеки натиск води до блокиране на сметки, ангажиране на счетоводители и юристи, недоверие у служителите.

Защо точно днес? - защото в спецсъда сутринта започна да се гледа мярката за неотклонение на арестуваните петима души, които дават показания по делото "КТБ". 10-15 човека, техни роднини, са се опитали да влязат в съда, но срещу тях са пратени 20 джипки жандармерия, да им попречи да влязат. Използва се цялата сила на държавата, за да бъде уредена една бизнес сделка", каза Колтуклиева.

Цялото интервю гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ;879

    78 13 Отговор
    Отвличане на вниманитето е тази история с кинтекс! Основната история е ясна коя е! Какво ще стане с корупцонния скандал натаък е интересно.????

    Коментиран от #13

  • 2 Невия

    102 8 Отговор
    Защо прокуратурата мълчи относно апартаментата афера?

    Коментиран от #20

  • 3 ДТиБ ВГЗъ

    56 8 Отговор
    Бягайте надалеч, докато още можете!

    Коментиран от #9

  • 4 Факти

    75 6 Отговор
    Боли ме фара за апартаментите там нищо няма да направят на никого.
    Това е дълга тема от къде и колко и така на татъка.
    Ама защо държавата се бори да заграби частен бизнес на Емко и да го даде на Пеевски това ми е интересно .
    Дайте някакви факти и къде е този профан Пеевски и защо трябва той да лапне всичко.

    Коментиран от #25

  • 5 Факти

    61 4 Отговор
    Хайде сега журналистите да си свършат работата и да помогнат едно печелившо предприятие да си върне достойнството и сделките на пазара.
    Защото тези фирми плащат данъци на държавата а не тези на боклука пеевски който финансират разни партии и банки да не казвам на кого.

    Коментиран от #19

  • 6 Бай Шиле

    24 26 Отговор
    Преди два дни по делото КТБ,основният свидетел каза,че по нареждане на Ц.Василев е превеждал пари на Соня Колтуклиева.Нека тя да изкоментира това,а не да продължава с изпълнението на поръчки.

    Коментиран от #8

  • 7 Български По Хелзинкски Комитет

    21 26 Отговор
    Колтуклиева ще задмине и Мадам Велева по поръчкаджийство.
  • 8 Николай

    18 21 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Шиле":

    Нищо няма да каже. Люба Кулезич също. Йнчева опитва да се скрие зад евро имунитет.
  • 9 стоян

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "ДТиБ ВГЗъ":

    До 3 ком =Нямаше ли едн лаф =бягат слабите

    Коментиран от #11

  • 10 Гифонович

    37 4 Отговор
    Цвъки е истински Б.,ОКЛУ,К
  • 11 ДТиБ ВГЗъ

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    Я се пенсионирам след 30-на години, я не. На пенсия каква да се надявам? НО, тогава Ромското включване с по десен години "трудов стаж" в Германия/Белгия/Нидерландия/Швеция, ще си живурка в България с по 2000лв. пенсии! "Бягство"-то в случая е евакуация, а тя се прави за да се запази човешкият вид от катаклизми.
  • 12 ssб

    15 5 Отговор
    С.Колтуклиева и оная Беновска са гербаджийски журналистки .

    Коментиран от #17

  • 13 хахахахах

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от ";879":

    нищо не ти е ясно. едното си е едно другото си е друго и е точно обратното.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шаран Пореден

    10 1 Отговор
    А,бре Ора,що не коментирате бъдеще без ,,ЦаПаРаТУРА",аде де.
  • 16 Оставка

    6 1 Отговор
    Дано ги проверят от Кинтекс дали издържат на обстрели с калашник!
  • 17 ДДимитърдд

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "ssб":

    Беновска е журналист към канал три, а собственост на тази телевизия е олигарха от ДПС Пеевски.
  • 18 Гого

    15 3 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са от едно котило -ДС и п*рдят в едно гърне. Привършват европарите и сега краденото искат да се легализира. Лошо няма, ама с нашите пари, пак да ни крадат, нещо не ми се иска. МАФИЯТА няма цвят. Ама докато има будали да гласуват за ГЕРБ, ще има кражби. То както върви скоро няма да остане нещо за крадене и тогава ще почне самоизяждане.
  • 19 Димитърдд

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Оръжейните фирми Дунарит и Емко са собственост на Емил Гебрев, а Пеевски и Доган и техните руски партньори искат с помощта на държавата да сложат ръка по вторият начин на тези фирми, защото те са конкуренция на оръжейният пазар на руснаците, а става на въпрос за много пари. Руснаците си правят каквото си искат в европейска България, защото зад тях са прокуратурата, правителство, парламент и президент това е тъжната истина.
  • 20 Еретика

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Невия":

    Как няма да мълчи а ми ако и за тях изкопчи нещо.А със сигурност ще изскочи.Та страх лозе пази.
  • 21 Петър Волгин

    12 1 Отговор
    Само американски оръжия от американски корпораци, БВП на САЩ има нужда. Сбогом българска олигархия, здравей американска. На ниско ниво ни е русофобията, направо никаква я няма. ГЕРБ и ЦВ.ЦВ. им беше гадно да преглътнат А.ЙОРД но им помогнаха.. САЩ им даде чаша с която да преглътнат горчивият и отровен хап. артекс напитка. "Свободна Европа" и господарите им, натискат бутонът, ГЕРБ германия за българия, да направят седесар кмет на софиаа, и няколко евродепутати сини. Но най вече удар поо кокалчетата заради медведев и искана помощ от Русия за газовият хъб. И защото още не сме обявили война на Русия, и да не забавяме покупката на американско оръжие от всякакъв калибър. Такъв бутон беше нашумялата паспорт афера, който включи Каракачанов да подкрепи Ф-16. РУСОФОБИЯ, БАТЕ!
  • 22 Политолог

    7 1 Отговор
    И дума не вярвам на продажната, журналистката Култуклиева. След като е получавала пари от фалиралата КТБ кого да защитава, кого да оплюва... Най-ДОБРЕ ДА СИ МЪЛЧИ и да каже кого зашитава с този материал

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Тия политици не се хранят, не плащат сметки и нямат никакви разходи явно. Всичко, което изкарат остава в сметките им като спестено, така ли? Всеки нормален човек има разходи от поне 5х.лв годишно, за семейство поне 10х.лв, а ако имаш стадарт към средното ниво с добра кола, почивки и вечери в евтини ресторанти отива на 20х.лв, ако си в столицата и ходиш по известни места, купуваш си маркови костюми, ползваш скъпа кола и живееш на скъпо място, то 40-50х.лв са ти нужни, за да си покриваш разноските. Да, ама Цецо взима толкова заплата. Как на този фон, като не може да спести нищо от заплата, той съумява да натрупа над половин милион в имоти и спестявания? Очевидно е възможно ако живее без пари в някоя пещера и се изхранва от даденостите на природата и хорските подаяния, а заплатата си му върви през тези 10г. Инак обяснение от комисията да не се чака. При разминаване от 1000лв трябва да се започва разследване. Какви са тези 150х.лв лимит, след като хората са на 500лв при праг на бедността от 350лв на човек. Някак си стандартите на политици и общество се разминават с измерение на галактики, а не сантиметри.
  • 25 Доган Борисов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факти":

    За да вземе повече от Цветан Василев от несъстоятелността на КТБ
    Доган е сложил прасето Пеевски да прибира активи , които бяха в тази банка ,защото съсобственик е и Ахмед Доган, сега трябва да откраднат, това което беше тяхно, преди фалита на КТБ.
  • 26 чети и вярвай

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Политолог":

    В момента Колтуклиева е една от малкото които са в час, какво става в тази държава и говори много ясно и читаво каква е истината ,можеш да и вярваш, тя е обективна и знае много неща за които никой не споменава в медиите.
    Освен Фрог нюз и Биволъ.