Last news in Fakti

11 Юни, 2020 11:54, обновена 11 Юни, 2020 17:01 15 199 51

Кольо Колев за ФАКТИ: Божков опита да изчисти Мая Манолова (ВИДЕО)

  • кольо колев-
  • медиана-
  • васил божков

Цветан Цветанов може да дръпне 3-4%, смята директорът на "Медиана"

Кольо Колев за ФАКТИ: Божков опита да изчисти Мая Манолова (ВИДЕО) - 1
Кольо Колев

Заявката на Васил Божков да влезе в политиката я тълкувам като подклаждане на огъня. Това е неговата тактика от последния месец. Изчака да мине пиковата вълна на COVID-19 и започна с една много добре насочена атака. Защото е атака, насочена към едно болезнено и трудно защитимо място. Всяка власт, не само тази, е подозирана в корупция. Първо обществото определено те подозира, второ, макар и на малки порции, г-н Божков изважда някои неща. Властимащите, Борисов с времето заеха една по-нюансирана позиция: "Аз не съм взел, Менда Стоянова и Горанов да се обясняват" - позиция, с която си осигурява възможност, ако нещо се случи, просто да си даде ход, да изчисти личното си име, а не да поеме отговорност. Така коментира в студиото на ФАКТИ скандала по линията София-Дубай между управляващите и бизнесмена Васил Божков директорът на социологическа  агенция "Медиана" Кольо Колев.

"Божков може сериозно да удари, да нанесе сътресение във властта, друг е въпросът доколко разполага с още и още информация, която да подава към медиите. Дълбоко се съмнявам, че той смята да прави партия. Такава партия няма шанс поради две прости причини: първо българското общество е лишено от чувство за хумор и второ - от въображение. Ако имаше тези две неща, можеше да си представим как Божков взима властта, Борисов трябва да бяга в Дубай под крилото на Пеевски, млади журналистки създават местното движение "Me too" и скандират пред МС, но такъв проект не може да мине и Васил Божков си дава сметка за това", каза Колев.

"Ако той реши да участва в изборите, то ще бъде чрез други политически формации, които евентуално ще подкрепи, защото има огромна ниша. Такава подкрепа може да бъде и индиректна, без да е официално афиширана. За такава подкрепа за ГЕРБ говореше и Божков - за изисканата му такса "подкрепа", която не минава през банковите сметки. Ако не го бяха подгонили, той вероятно щеше още да си мълчи", смята директорът на "Медиана".

За споменаването на Мая Манолова в показания чат, за който Божков твърди, че е с Борисов, Кольо Колев коментира: 

"Има две възможности: да покаже комуникацията си с Бойко Борисов, а другата възможност е да изчисти Мая Манолова, която би могла да е получила от него. Най-малкото се опитва да не ѝ вреди."

"Рейтингът на Борисов наистина се вдигна заради кризата от коронавируса. Оттук нататък има много тежки икономически последици. Промишленото производство се е сринало с 11,4%, безработицата скача във висините и това е началото. Всичко предвещава икономически трусове и проблеми и върху това ще се готви настоящото управление. В този смисъл поддържането на огъня от Божков не е лоша идея. Целта на занятието е да не отшумят нещата за 2-3 дена. 

Има огромна ниша за алтернативни политически формации. БСП малко или много се занимава със себе си. ГЕРБ преди коронакризата бяха в много тежко положение, на разлика от 1%-1,5% от БСП, Цветанов е напълно в състояние да нанесе удар, спокойно може да дръпне 3-4%, той владее най-важното нещо - кухнята на този политически проект, какъвто е ГЕРБ. Марешки и Патриотите се изчерпиха, кой остава? - хората започват да се оглеждат, искат нещо ново, различно, някой да ги "набие" тези. На това се вози и Слави Трифонов", коментира още той.

Целия разговор с Кольо Колев гледайте във видеото:
 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    73 66 Отговор
    Мая Манолова Министър-Председател на Репкблика България

    Коментиран от #3, #4, #16, #41, #45

  • 2 Нели

    57 59 Отговор
    Васил Божков министър-председател на Репкблика България

    Коментиран от #6

  • 3 Софиянски

    50 20 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    с минстерски съвет:
    Тъста ми В.Божков - министър на културата
    Братята и Галеви - министри на правосъдиети и вътрешните работи
    Аз - едновременно кмет на София и минстър на икономиката

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Софиянски

    17 33 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мая Манолова Министър-Председател на Репкблика България

    c минcтeрcки cъвeт:
    Тъcтa ми В.Бoжкoв - миниcтър нa културaтa
    Брaтятa и Гaлeви - миниcтри нa прaвocъдиeти и вътрeшнитe рaбoти
    Aз - eднoврeмeннo кмeт нa Coфия и минcтър нa икoнoмикaтa

    Коментиран от #7

  • 6 Село

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Нели":

    Много добра идея подкрепям я само,че те искат Бойко старите ку.......и на него са свикнали и така ще си върви.
  • 7 гост

    33 7 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянски":

    А,не така.За министър на финансите предлагам Цв.Василев.

    Коментиран от #20, #22, #24

  • 8 Бате, Божков и масите

    28 37 Отговор
    БОЖКОВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ КОЗ НА БАТЕ, ВСЕКИ ДЕН УВЕЛИЧАВА ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ РЕЙТИНГЪТ МУ

    Коментиран от #12, #21

  • 9 до Софиянски

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянски":

    а Слафчо ко да го правим ??
  • 10 Лекар БГ

    47 7 Отговор
    Абсолютно никакво четиво.Кольо приказва общи приказки и небивалици.Май и той вече не знае,какво"правилно"да каже.Така е,когато се оплетеш в едни немалко пари.Спам четиво.
  • 11 Аве Адолф Хайллллл

    39 3 Отговор
    Поредните безсмислени бръщолевиния на този или онзи , а накрая сметките винаги излизат други , ще поживеем и ще видим ....
  • 12 аха

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бате, Божков и масите":

    вервай си
  • 13 РЪМПЕЗИ

    22 14 Отговор
    КОЙ ОСТАВА ЛИ...ИВАН КОСТОВ..АКО КОСТОВ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ДОГАН СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ЖИВЕЕ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК...ОТ НИКОЙ ДРУГ ТОЙ НЯМА СТРАХ..
  • 14 ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО

    25 17 Отговор
    МАЯ - ПРЕМИЕР, БОЖКОВ - МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА, ГАЛЕВИ - НА ПРАВОСЪДИЕТО, НА МВР - МИТЬО ОЧИТЕ, БЕНЧО - НА ТУРИЗМА, НА ФИНАНСИТЕ - ГЕЧЕВ, НА СОЦИАЛНОТО - МАСЛАРОВА, НА МВнР - ТАШКО МАДУРОВ, ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ МЪЖА НА НИНОВА...
  • 15 бвф

    28 8 Отговор
    На тоз ли му викаха Червен Колю?
  • 16 Маяма престьпница

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Мая Манолова пьрво трябва да пребори ВЛАСТЕЛИНА на София -- Йорданка Фандъкова.
  • 17 ААА ЗАБРАВИХ

    30 3 Отговор
    БАТ САЛИ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА.

    Коментиран от #43

  • 18 Фактъ

    24 13 Отговор
    А , ти защо чистиш Боко , не виждаш ли , корупцията , министрите му сами си признават ? Аман от купени социолози и измекяри !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бате, Божков и масите":

    Дали?
  • 22 Пак ще го кажа

    15 11 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Защото ме цензурирахте.С какво е по-лош от Горанов,Ангелакова, Захариева,Шкембе войвода,Ананиев,че и от самия шофьор на Жипка!
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    някой иска да употреби някой
  • 24 защо не

    13 10 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    поне е специалист във финансовата област . И магаре да го смени пак ще е по добре от настоящия. Иначе с тоя геноцид над пенсионерите, до няколко години ще бъдат физически заличени .
    Стана като в концлагерите - ако можеш да работиш и докогато можеш.

    Коментиран от #31

  • 25 ПЕНКО

    12 3 Отговор
    ТЕЗИ ИМЕНА СА СВЪРЗАНИ С КОЛЕНЕ ;КЛАНЕ И ЗАКОЛВАНЕ ---ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТОЗИ "ЧЕРВЕНУШКО" !!!!!!!!!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Баба Вуна

    6 6 Отговор
    СЪНАРОДНИЦИИИ! РИМЛЯНИ И СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИИИ! БАБА ВУНА- КОНСУЛ!
  • 28 прокурора

    14 11 Отговор
    абе изглеждаше интелигентен човек а с какво се занимаваш.Божков тъй Божков иначе хайде не падайте толкова ниско да споменавате името на доказан престъпник.Него го чака съд а не място между нормалните хора.

    Коментиран от #30, #38

  • 29 Усмивката

    13 3 Отговор
    Коле... нека опитаме , пък после ще говорим. Нека Божков направи партия . И ще се убедиш , че българския народ има чувсртво за хумор. още не еумрял. За това ли си помислихте. Че ни няма
  • 30 Усмивката

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "прокурора":

    Ти да не си изпаднал от ,,народния съд" бе другарю. Как го каза???.... ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК. В кой съд го доказаха бе другарю? . Във вашия народен съд ли. още преди овинения да влезе в съдъ.Ми разстреляйте го още на вратата бе. За какво да влиза и губи времето на ,,Съдът"
  • 31 ДО 24

    16 10 Отговор

    До коментар #24 от "защо не":

    Няма геноцид над пенсионерите. Просто се правите на забравили, как "соц."комунистите разграбиха и приватизираха д-вата, спестяванията и пенсионният фонд, над 200 млрд. $. Пенсиите се изплащат от осигуровките на работещите (децата и внуците ни). Вероятно възрастта е подействала на спомените ви за Видиновата зима, че благодарение на Р. ГЕЧЕВ, 1$=3000лв., хляба 200-500 лв., пенсии 6-8$, минимална заплата 9000 лв. Забравихте ли, че народът беше подложен на геноцит от Чернобил, който бе прикрит? Вредите, които нанесоха "соц."комунистите, никога няма да бъдат възстановени. Създадоха си октоподни пипала от олигарси, които ги поддържаха. Факт, че БКП/БСП фалираха без тях. Изпаднали в партиен фалит, се опитват да свалят законното у-ние, алчни отново да разграбят хазната и евро средствата. Забравихте ли, че при Станишев се изнесоха 55-60 млрд.евро? След тях, при Орешарски фалира КТБ? Благодарение на Орешарски и законът на Кадиев, В. Божков си поживея луксозен живот, а вие търкахте талончетата му, надявайки се на печалби. И той, така си е мислел. Допуснахме АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ да ви взимат хилядарките, посред бял ден, през балкони, от кофи за боклук и т.н. Колкото до Червен Кольо, да обясни, как едни обикновени социолози, се оказаха милионери. Забравихте ли за червените куфарчета и кредитните милионери? Дори не можете да си представите, какво ни очаква бг народ, след ББ. Има няма, за 1 г.парите ще свършат, не само за заплати, но и за пенсии няма да има. Каква песен ще пе

    Коментиран от #32

  • 32 ДО 24

    16 5 Отговор

    До коментар #31 от "ДО 24":

    От 31: Като писах за социолози, пропуснах освен К. Колев (Червен Кольо) и Андрей Райчев. Как тези обикновени социолози, се оказаха милионери. К. ИМПЕКСОВА си приватизира освен Техноимпекс и имот в Хараре/Зимбабве, а Станишев се оказа с имот на брега на Женевското езеро. Така и не доумявам, как е възможно да зааравите до къде бе докарана Б-Я от същите тези "соц."комунисти, които ограбиха същият този народ, който днес вярва, че вълкът се е превърнал в овчарско куче. Бива неграмотност, но в допълнение с наивност и простотия, не съм очаквала. Вашата червена партия, е единствената, която не е възстановила 4 млн.лв.надвзети субсидии, касата им е празна, а будалите вярват ли, вярват. Има една поговорка, когато нищо не умея "...най ми е лесно, ману да намирам". Защо Б-Я Е ЕДИНСТВЕНАТА Д-ВА, където плачат едва, след като загубят своя благодетел. От БКП/БСП ви хващат като шарани, разчитайки на късата ви памет, простотията и неграмотността ви, за своя изгода, не за ваша. Ще дойде ден, когато ще търсите ББ, но ще бъде късно както за нас, така и за Б-Я. Забравихте ли, че щяхме да станем 16 република на СССР/Русия. Не се очудвам, това да влиза в сметките им. Искате ли да робуваме на Русия? Помислете си! Говорят ви това, което искате да чуете, но нищо не ви казват, как разграбиха д-вата, спестяванията и пенсионният фонд. Как за 1 нощ, се превърнаха в милионери и олигарси приватизатори на ТЕЦ-ове, на ВЕЦ-ове, заводи и предприятия? Как В. Божков, от обикновен чейнчаджия п

    Коментиран от #35, #39

  • 33 Божков

    18 1 Отговор
    Значи на Божков първо му трихме билетчета за оня дет духа сега ако се вкара във властта ще му духате супата без билетчета не че съм и за тия престъпници герб но нека да не бъде от трънка на глог.

    Коментиран от #34

  • 34 Хелиос

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "Божков":

    Разбира се подържаш косвено Герб,знаейки много добре, Божков не може да направи нищо повече освен да приказва,политически проект глупости,Цв,Цв,друга глупост,единствените,които ще вземат 7/8%са Демократична България, те са реалният враг на статуквото, от тях идва страхът на Герб и Дпс,те ще трябва да направят коалиция,Цв,Цв,ще се опита да стане патерица на Герб,но не вярвам да му се вържат 1%и половина от гласуващите.Воля и патриотичните формации отслабват,Бсп не са в състояние да направят коалиция с Дпс,всеки който направи пряка коалиция с Дпс, ще се само унищожи.
  • 35 Анти комунист

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "ДО 24":

    Приказки на променил се от комунист на Гербаджия, Герб са продължение на комунистическите номера те не са дясна партия, а олигархична авторитарна клептократична върхушка,като го слушам как се прави на анти комунист,си представям колко много заблудени има у нас,никой не чул и не видял как Божков ограбил хазната,глупости,глупости.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стоян Илиев

    3 2 Отговор
    Тоя нещо -как така искаш да изчистиш името на някой като го вкараш във скандал?
  • 38 Стоян Илиев

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "прокурора":

    Наистина Божков няма място сред нормалните хора за това иска да влезе във политиката.
  • 39 Стоян Илиев

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ДО 24":

    Не пиши БЪЛГАРИЯ по този начин.ИЗЛАГАШ СЕ
  • 40 Актуална Антена

    3 8 Отговор
    Бойко нема рейтинг. Не заблуждавайте хората. Рейтинга му се разболя от К19 и умре.
  • 41 абе Георги

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    ГАРГА ЛИ ТИ Е ИЗПИЛА ТОВА КОЕТО ИМАШ В ГЛАВАТА или ТИ СЕ Е ИЗПАРИЛО НАЦЯЛО.
  • 42 Колев Колев

    3 1 Отговор
    Отиват си добрите времена , дано си натрупал малко ,,мазнинка,,
  • 43 Стършел

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "ААА ЗАБРАВИХ":

    А бе другари, защо забравихте бай доанчо, поне за директор на Кукления театър, а и пееф, поне шеф на всички свинекомплекси! Лоши хора сте, ще оставите хората гладни и боси, ей!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Асен Колев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Не може да и насмогнем на костюмчета и сакенца на Майчето . Ще иска и за нейните приятели братя Галеви.
  • 46 Муслим Магомаев

    4 1 Отговор
    Затъжихте ли се ,че не можете да търкате билетчета. Ами тогава финансирайте и телефонните измамници. Комарджиска нация начело са главния комарджия Божковь
  • 47 Калитко

    0 2 Отговор
    Червен Кольо стана Гербав Кольо. Отврат.
  • 48 Хаджи хаджи Българин

    0 0 Отговор
    От както спряха субсидиите ма Борислав Попов и нещата , се обърнаха на 180! Ма някой от форума, ме ми ли замисли! За това говедо!???
  • 49 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор
    Той е сега под псевдонима " Лили" и Емил! Така си личи,от далече!
  • 50 Цветко Христов

    3 0 Отговор
    ЗАЩО НА ТОЯ МУ ВИКАТ, ЧЕРВЕН КОЬО,, ДА НЕ БИ ДА Е ОТ ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ БКП, БСП, А?
  • 51 Mda

    2 0 Отговор
    Типичен голфър.