Last news in Fakti

9 Септември, 2020 18:51 6 572 56

Тома Белев пред ФАКТИ: Организираната престъпност и управляващите спят заедно

  • тома белев-
  • кабакум - север 2-
  • кабакум - север 1-
  • несебър - юг-
  • веселин марешки-
  • андон дончев-
  • георги колев

Според Белев не трябва особено да се радваме, че ще се бутат незаконните постройки на Доган в Росенец, защото това са само единични случаи на победи на гражданите

Тома Белев пред ФАКТИ: Организираната престъпност и управляващите спят заедно - 1
Снимка: ФАКТИ

''Ние се занимаваме с опазване на дюните. Това, което наблюдаваме през последните години е едно унищожаване на дюните в цяла България, приватизиране, застрояване. Всъщност това, което виждаме и в момента като действия при концесиите, е просто продължение на тази политика. В рамките на контрола - да видим кое, какво и как става, къде е отразено, само ще да един пример. Преди няколко години установихме, че точно на ''Кабакум - Север'' в плажа липсва по средата едно парче, където беше разположен тогава някакъв спортен салон на г-н Марешки. След като направихме забележка, че няма как от плажа да отпадне, се промени границата на плажа. По същия начин сега установихме, че част от плажа ''Несебър юг'' попада в един имот, който се опитва собственикът - депутат от НФСБ, да купи. Това е Георги Колев, с неговата фирма Естреа''. Това заяви природозащитникът Тома Белев пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

''Това е доста интересен случай, той не получава концесия, той се опитва да купи входа на плажа ''Несебър юг''. Това са 2 дка. 2017 г. се е опитал и тогава не е успял с подробния устройствен план. 2018 г. успява да си одобри подробен устройствен план, само че неподходящо, като предназначение за здравен обект, защото става въпрос за държавна собственост, горска територия, както цялата част между кварталите на Несебър. Там е един лесопарк, който е извън регулацията към настоящия момент, съгласно ПУП, и той може да се приватизира, това е форма на приватизация. Инвеститорът одобрява ПУП и с това има право без конкуренция да го изкупи този имот. 2019 г., след като е одобрен подобен подробен устройствен план, Министерството на туризма, тогава с Николина Ангелкова, възразява на два пъти, защото така няма достъп до ''Несебър юг''.

Сега в момента той е напът да го купи, ние повдигаме въпроса, защото съгласно специализираната карта на плажовете, в този имот, освен че е горска територия, попада част от плажа ''Несебър юг'', едни 200 кв. м. Но това всъщност осуетява възможността да се води частна-държавна собственост. След като попада в плаж трябва да е изключителна държавна собственост и не може да бъде продадена. Нито да се одобри ПУП по него законно, нито да бъде продадено това. Обаче се пропуска от общински съветници в Несебър, от Регионалната дирекция по горите, където е разглеждано, от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Министерството на туризма се бори само за достъпа до плажа'', продължи Белев по темата.

''Трябва да е ясно, че става въпрос за много ясна сделка. От начало ПУП за здравен обект, който обаче не отговаря на изискванията на ЗУЧК, защото можеш да одобриш ПУП на територия, която не е предвидена за застрояване, само ако е някакъв инфраструктурен обект, някаква част от техническата инфраструктура. Сега, в август месец тази година, в началото, пак са одобрили ПУП, вече за пречиствателна станция за чисти и отпадни води. Само че те не разбират, че няма как в един имот да има хем пречиствателна за чисти, хем пречиствателна станция за отпадни води. Това е забранено по закон. Явно общинските съветници не разбират, че не може да бъде така. Още повече, че Несебър си има канализация, има си пречиствателна станция в Равда. Този конгломерат от Елените докъм Ахелой, всичко това се пречиства в Арда и няма нужда от пречиствателна станция специална там'', добави той.

Според Тома Белев проектът за нова Конституция, който предложиха от ГЕРБ, може да бъде определен като ''плажен''. ''Този проект категорично може да заслужи това определение, защото ако не бяха тези три плажа - ''Кабакум - Север 1 и 2'' и ''Несебър юг'', вероятно нямаше да може да съберат подписи от ГЕРБ. Тъй че спокойно можем да я наречем ''плажна конституция'', смята природозащитникът.

''Става въпрос за два плажа - ''Кабакум - Север 1 и 2''. Единият е даден под наем, а другият точно в деня, в който се събираха подписите беше обявено решението на Министерски съвет, че се дава на концесия на фирмата БУЛМЕДИКС 2012 на Андон Дончев, бивш депутат от ''Воля'', който се счита за дясната ръка на г-н Марешки. Малко преди това, на 27 август, министърът на туризма подписа договор за наем на другия плаж - ''Кабакум - Север 1''. Трябва да знаем само, че между предишните договори номерацията е сменена. Ако сега са 2 и 1, преди са били 1 и 2, така че да не може да се прави разлика. Това, което можем да кажем към настоящия момент е, че територията, която Андон Дончев е получил на концесия за 20 години, концесионното възнаграждение е средно 1.50 лв. на кв. м. на година. Докато наемът на БЕЛВЕКС на г-н Марешки е 4 лв. на кв. м. на година, което показва, че методиката, която се използва за изчисляване на минималното концесионно възнаграждение, не работи. Не работи качествено. Настоящият министър на туризма е длъжен веднага да премине към промяна, защото става въпрос за два плажа в един и същи имот, той просто е разделен от 20 дка. 6 дка в ''Кабакум - Север 1'', 14 дка в ''Кабакум - Север 2''. Не може наемът за 5 години да е два пъти и половина по-скъп, отколкото е концесията за 20 години. Просто защото концесията ти дава изключителни права, срокът е много по-голям, така че тук имаме сериозен проблем в методиката на изчисление на концесионното възнаграждение'', коментира Тома Белев подаръците на властта към Веселин Марешки.

''Трябва да знаем, че още когато се приемаше Законът за концесиите и Законът за устройството на Черноморско крайбрежие, ние изтъкнахме, че и двата закона нарушават чл. 18, параграф 2 от Директивата за концесиите. Европейският законодател е заявил, че концесии над 5 години биха могли да се сключват по изключение, ако е необходимо да се изплати някаква голяма инвестиция. Това изискване - над 5 години, е изпаднало в нашия Закон за концесиите и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Всъщност, реално погледнато, ние извършваме специално с тези близо 70 концесионирани плажа оттогава, нарушения на директивата. Трябва да отбележим, че повечето от плажовете са с нула инвестиции дадени за 20 години. Т.е. просто е връчен един плаж на един местен феодал, или някакъв борец, за да може да издоява българските и чуждестранните туристи. От тази гледна точка трябва да е ясно, че независимо дали говорим за ''Кабакум - Север 2'', или за който и да е друг плаж, отдаден под концесия, то е нарушение на Директивата за концесиите'', категоричен бе Тома Белев.

По отношение на нарушаването на Директивата, Белев увери, че справедливостта може да бъде осигурена от Европейската комисия, макар и това традиционно да става бавно.

Не сме правили специално проверка за видовете собственост. Разчитам на неговата осведоменост (б.р. на Валери Симеонов), още повече, че не последва никакво оспорване. Знаем, че има Съюз на концесионерите на морски плажове, не последва някакво оспорване, така че приемам действително, че част от плажовете се държат от бившите борчески групировки, които са променили по някакъв начин характера си'', заяви още Белев, който е и общински съветник от ''Демократична България'' в СОС.

''Фирмата БЕЛВЕКС, която наема плажа, е изцяло неговата собственост. На него, на майка му и на жена му. Тъй че там няма как да обясняваме, че г-н Марешки няма дял. Трябва да знаем, че БУЛМЕДИКС и БЕЛВЕКС, т.е. неговата дясна ръка и самият той, си сменят плажовете постоянно. Те участват заедно в процедурите. Примерно, БУЛМЕДИКС заявява една висока сума, след това се отказва и печели БЕЛВЕКС с много по-минимална сума. Така се правят нещата там. Да, той каза, че първо това е начин да подпомогне местния бизнес. Аз не знам защо, след като ще подпомага туризма и ще прави такива дарения, слага 4 лв. на шезлонг, 4 лв. на чадър. Да го направи безплатно, след като е решил така или иначе да го дарява на жителите на Варна и на туристите. Явно, че не е чак толкова алтруистично настроен. Аз съм убеден, че ако беше записал в концесионните книжа 0 лв. за чадър, 0 лв. за шезлонг, това щеше бъде записано в договора. След това заяви, че се е объркал и ВМРО са виновни за това, защото те си променили позицията. Накрая заяви, че хиляди са му звъннали по телефона на същия ден да подкрепи Конституцията. Според мен тук силата е, че той е подписал нещо, което не е чел. Концесията се оказа, че я е чел и наема, който е изключил. Но Конституцията не е чел, за мен това е обида за парламентаризма. Не може този проект на Конституция да влезне с подписите на хора, които не са го чели. Това е обида на парламента, обида и на гражданите. Защото ние като си плащаме данъците и част от тях отиват в Народното събрание. Г-н Марешки и неговите депутати не си връщат заплатите и помощта, която имат за консултанти. Очаква се те да прочетат преди да подпишат или внесат. Тук не става въпрос за някакъв тясно специализиран закон, тук става въпрос за Конституцията на Република България'', продължи да коментира Тома Белев концесионните афери на Веселин Марешки.

''За ''подпорната стена'' и участието на Панайот Рейзи в процеса, природозащитникът заяви следното:

По негово време, докато е бил и съветник, след това и кмет (б.р. Панайот Рейзи на Созопол), са извършени сделките, които накрая резултират в тази ''подпорна стена''. Трябва да знаем, че там има множество нарушения. Те са нарушения на екологичното законодателство, на устройственото законодателство, нарушени са няколко директиви, замесени са доста хора. Във всеки случай строителството по линията Св. Тома до Дюни е проблемно. А голяма част от което съществува и в момента, то е незаконно. На Главболгарстрой, половината от Св. Тома е построен в буферната зона на резервата ''Ропотамо'' при действаща заповед за забрана на всякакво ново строителство. И си съществува. И е продадено там, даже бившият руски посланик в София си е купил имот, г-н Пешов и цялата му фамилия си имат отделни апартаменти, доста руски граждани, малко са българите.

Главболгарстрой имат отдадено право на строеж за имота, в който е в момента този ''подпорен хотел''. Имат и зад него, зад пътя, също разрешено строителство. Там имаме нарушение на Директивата за природните местообитания, имаме и при Директивата за птиците, на Конвенцията за опазване на Черно море, на Директивата за оценка на въздействието върху околната среда, множество нарушения. За съжаление не се възприемат нито от директора на РИОСВ-Бургас, нито от министъра на околната среда и водите. И не е случайно. Практиката, която е в България ни докара точно наказателни процедури по тези директиви. Те са хоризонтални, не е случай по случай, а за всичко. България не прилага правилно Директивата за ОВОС и Директивата за Натура 2000, това е категорично.''

''Премиерът заяви, че протестиращите са мафия. Мафията е организирана престъпност, която използва непозволени средства - подкупи, заплахи, убийства и всякакви други. В България живее в симбиоза. Трябва да знаем, че в България ние сме отишли едно ниво напред от класическата - Сицилия или Неапол, (б.р. мафия) тук организираната престъпност живее заедно с управляващите, те са в едно легло, те спят заедно. Иначе няма как да обясним, че областният управител не е видял как се застроява Росенец, няма как да обясним, че основният строител в държавата ще застрои абсолютно незаконно буферната зона на ''Ропотамо''''.

Според Белев не трябва особено да се радваме, че ще се бутат незаконните постройки на Доган в Росенец, защото това са само единични случаи на победи на гражданите. ''Като цяло обществото е слабо да се опъне на властите, които взимат решения не в обществен интерес, а в свой личен интерес и в интерес на тази група олигарси. Олигарсите не могат да съществуват без подкрепата на властта. Не може да има олигарх, който няма подкрепата на властта'', завърши природозащитникът Тома Белев.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    37 8 Отговор
    В продължение повече от два месеца хора в България и чужбина се събират по площадите всяка вечер в знак на протест срещу завладяването на страната от олигархичната мафия и разширяването на нейния обхват дълбоко в институции като съдебната власт, медиите и службите за сигурност. Според последните проучвания, 80% от българите смятат корупцията за широко разпространена, а над 70% подкрепят широко протестите. Мафиотите начело с Борисов задушават икономиката, малкия и среден бизнес чрез рекети, изнудвания, подкупи, заплахи, мафиотският елит действа извън закона. Корупционна криза има във всички институции , които се използват като щит от Борисов срещу протестиращите българи! Краят на Борисовото управление е неизбежен!

    Коментиран от #11

  • 2 Дельо Хайдутин

    22 3 Отговор
    Ама като спят заедно,кой е жената и кой мъжа.

    Коментиран от #40

  • 3 Майна

    30 8 Отговор
    БОРИСОВ КАКВОТО И ДА ПРАВИШ-СВЪРШЕН СИ...
  • 4 България в 21 век

    42 3 Отговор
    В тая държава всичко е хаос, само престъпността е организирана.

    Коментиран от #47

  • 5 Фен

    25 18 Отговор
    Белев, бате, по - организирана престъпна група от вас няма! Точите пари по европрограми, и шантажирате бизнеса с еко идиотите си!
  • 6 Скачени

    10 3 Отговор
    съдове - цели десетелития !
  • 7 Знайко

    11 18 Отговор
    Ей и този хитрец, грантаджия и евролапач изпълзя от дупката си и взе да ръси акъл. Малко плюе с/у България навън заработвайки милиони.
  • 8 Васил

    19 4 Отговор
    И полицията може да се добави към тези изброените от Тома Белев тя ги охранява
  • 9 Егати

    15 15 Отговор
    Точно тоя престъпник да се изказва! Е това вече е лицемерие! Тоя иска пари за всяко действие, което има нужда от еко отценка! Ако не платиш започва веднага кампания по очерняне! Заради тоя няма лифтове, няма развитие на туризма! Да го видяхте при стената хотел?
    Заградиха на хората имотите в Натура - ето заради тоя!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 6 Отговор
    централата на герб и БОРИСОВ плащат на треторазрядни мутри биячи като ВАЛЕНТИВОВ СТАНИСЛАВ НЕДКОВ СТЪКИ МИТКО КАРАТИСТА фирма ДЕЛТА ГАРД на МИТКО каратиста МВР спи ли

    Коментиран от #20

  • 11 Фен

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    София е пълна с хора. По улиците, градинките, кръчмите. Там дето се събират тия, дето визираш, няма никой. Гнус ни е.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 8 Отговор
    БОРИСОВ цяла БЪЛГАРИЯ те мрази
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор
    змията хапе лошо умирайки герб сте свършени
  • 14 Електра

    14 9 Отговор
    Тоя никога не е работел, както партиен секретар, но е милионер...

    Коментиран от #21

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 11 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #31

  • 16 Е какво ново

    1 5 Отговор
    Ни казваш? Не знаем всичко, а и повече даже от вас. Има много да разбереш още. Но и не питаш.
  • 17 месара

    6 11 Отговор
    абе белев , мен ме интересува жена ти с кой спи .
  • 18 Иван

    6 8 Отговор
    Приятели! Аз участвам в масовите много хилядни протести за оставка на крадливото и корумпирано управление и техния васал Иван Гешев! Но вътрешно в себе си не искам оставка защото главатаря на тежката организирана престъпност в България Буда трябва да изпие горчивата чаша до дъно! Рейтинга му не е 18% както преди дни а вече около 10 с тенденция към нула. Страната е опоскана от шайката изцяло. До преди няколко месеца ако имаше " мазнинка" както я наричаше тиквун вече няма нищо. За да спечели време и отложи ареста си раздаде милиарди за пенсионери, ресторантьори,намали им ДДС на 9%( хората клиенти не усетиха намаление в цените), увеличи заплатите на администрация с 30%, раздаде на животновъди, книгоразпространители, хотелиери..Хазната е изпразнена до шушка. Дори и служебно правителство на президента да дойде нищо не може да предприеме при опоскана държава. С тази разлика че тогава Борисов ще бъде изправен пред правосъдието а сега като се инати за оставка само отлага възмездието. По добре да остане за да се срине още повече рейтинга на ГЕРБ и доверието към него а и от правосъдието пак няма да избяга.

    Коментиран от #23

  • 19 Сънчо от близката горица

    8 5 Отговор
    А добрутро Белев, ти сега ли се събуди.
  • 20 Бурканбанк

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуй човек ти майтапиш ли се? Питаш МВР спи ли че от централата на Герб плащат на мутри като Валентинов, Стъки, Каратиста и подобни? Та нали МВР е на подчинение на правителството и ги закриля и им съдейства. И ти сигурно си прочел чата между мутрата Стъки и собственика на жълтия сайт ПИК Недялко офшорката в който Стъки го пита кога да мине да си получи парите от централата на Герб за организиране на нов контрапротеста. Какво МВР чакаш. В момента МВР покровителства хунтата ГЕРБ

    Коментиран от #28

  • 21 Петков

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Електра":

    Работил е като директор на парк Витоша към ИАГ, но пак бе на яслата природозащитник. Но за Марешки е прав!
  • 22 Аве Адолф Хайлллл

    4 5 Отговор
    И този успя да изпълзи ........
  • 23 Богдана Карадочева

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Иванеееее, Иване спасение няма...........
  • 24 ПиПи

    3 9 Отговор
    Този Томчо Белев и чисто македонско моме. Не може да сбърка човек. Брадясал като войвода и дава акъл и той. Да каже кои е и от къде е? Аман от Пиш..гари и прости ..утки. Айде стига вече.
  • 25 Лейка

    2 7 Отговор
    Томе, къде беше ти последните 30 години? Нещо да сме те виждали? Слушали? Изникваш и почваш да даваш акъл. Спряха ти кинтите, и сега те виждаме!
  • 26 Малко инфо

    8 0 Отговор
    Дюните по плажовете на САЩ са оградени с колчета и НИКОЙ не пристъпва зад тях! Построени са търговски площи ИЗВЪН ивицата и няма обекти тип барачка. Но новата им държава не сменя законите като носни кърпичка в услуга на някоя видна мутра! Нашата конституция сигурно е най- нова в света, но това. не пречи МУТРИТЕ да я редактират и представят за нова, с едничката цел да фалшифицират поредните избори, за да продължат да ограбват - те затова и не мислят за оставки, а и угрозата от съд е реална!
  • 27 Подкрепям

    5 1 Отговор
    Тома Белев
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Бурканбанк":

    ити ли си като МАРТИН МАРИО СТФАНОВ бай курти тоя курти само се хвали на дясно ляво горе надолу уж бил човек на ПАНОВ и на герб на герб времето им изтича неумолимо а змията хапе лошо умирайки
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    кой уби СВЕТЛАНА снимала парите от шкафчето на БОРИСОВ

    Коментиран от #34, #35

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    герб сиотива времето изтича
  • 31 Поп Киро КГБ-то

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кой бе ?! :))))) :)))))))
  • 32 Аз ......

    5 1 Отговор
    И ти заедно с тях спиш.
    Папкаш на всички ясли.......
    Продажници ,заради такива като този и всички помияри в парламента сме на този хал.....
    България на три морет!!!!!!!!
  • 33 Така е

    4 1 Отговор
    Управляващите са мутри!
    Спят заедно и си бъркат в гащите и чекмеджетата!

    Защо Борисов не подава оставка ли???
    Много просто защо!
    За да фалшифицира отново изборите с "мъртвите души"!!!

    Датата на изборите за президент на Съединените щати е фиксирана в американската конституция.
    Американският президент не може да ги отлага!
    Тази година те са насрочени за 3 ноември от Конгреса на САЩ.
    Два месеца преди датата на изборите, всеки американец може да гласува и по пощата!

    Германското градче Ешвайлер, в провинция Северен Рейн-Вестфалия,
    е с население от 55 646 жители.
    Гласоподавателите са 42 291.
    Датата на местните им избори е на 13-ти септември 2020-та година..
    Вече над 15 000 са гласували по пощата!

    В Полша, и навсякъде в нормалните държави се гласува и по пощата!

    Защо и българите по света и у нас, не гласуват и по пощата?
    Когато може да се въведе още утре!
    Не се изисква никаква допълнителна организация!
    Не се изискват никакви допълнителни финанси!

    Защо българите не гласуват и по пощата ли???
    Много просто, защо!!!
    За да се фалшифицирват изборите!
    Борисов ги фалшифицира!

    Контролираният от Борисов ЕСГРАОН,
    изготвя фалшиви избирателни списъци!
    С над милион фалшиви избиратели "мъртви души"!
    Които "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!

    Стига путинистки избори!

    Съд за Борисов, Гешев и Пеевски!

    МУТРИ ВЪН!

    Второ Велико Народно Въстание на 10-ти септември!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 само питам

    4 1 Отговор
    Факти, и вие ли сте от шайката на Борисов, Гешев и Пеевски?
    МУТРИ ВЪН!
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    има една песен наЕМИЛ ДИМИТРОВ АКО СИ ДАЛ но на БОРИСОВ и герб ня ма направи впечатление те са коравосърдечни не изпитват емпатия към обикновените БЪЛГАРИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "България в 21 век":

    И въпросът е кой я организира?
  • 48 3533

    1 1 Отговор
    А на Костов хотелите КОГА? Или за тях ще си затваряме очите? Когато Доган построй Цанков камък и отмъкна милиони и всяка пролет и есен заливаше и наводняваше -мълчахте. Защото премиера беше Станишев и не е мутра и с богат речник ли? А по кое време се направи ремонта на скъпия Цанков камък-Борисов 20 години преди Борисов кражба и рушене и сега Борисов да плаща за всички ли-НЕ !Строй да не всичко е качествено, но в БГ такава ни е и работната ръка. такива са ни специалистите с дипломи. защото много са чели повече от Борисов.
  • 49 Велимира

    2 1 Отговор
    Oх, Боже, някакси не ми се връзва точно Тома Белев да ми говори за престъпност, когато самият той много избирателно обръща "внимание" на едни теми, а за други си затваря очите. Айде, моля ви.
  • 50 Иванов

    2 0 Отговор
    Тома Белев също е част от организираната престъпност в България! Под негово управление природен парк Витоша беше тотално съсипан! Да не говорим, че жена му работи в офшорката WWF, които спират развитието на българския туризъм!
  • 51 Михаил

    0 1 Отговор
    Този е долен лицемер! Да каже Белев не е ли също свързан с организираната престъпност и получава ли финансиране от Прокопиев и Божков?
  • 52 Асен

    1 1 Отговор
    Белев винаги е работел срещу интересите на България в туризма, и е взимал швейцарски пари за това.
  • 53 МИМЕТО

    1 0 Отговор
    СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ДЪРЖАВАТА МОЛЯ ВИ
  • 54 Борилов

    1 1 Отговор
    Тома Белев е страшен наглец. Години наред е управлявал незаконно Асоциацията на парковете в България и се е разпореждал неправомерно с парите й. Кога ще му бъде потърсена отговорност?
  • 55 Габи

    0 1 Отговор
    Мда, интересно как Белев има очи да говори за организирана престъпност като е част от зеления октопод
  • 56 Диамант

    1 0 Отговор
    Ще казваме истината,че мутрата Бойко позволява олигарсите и той да не спазват законите и те са мафията организирано грабят отвсякъде и от всичко.Никога законите не са били така потъпквани от премиер.Но този си мисли,че България му е собственост ,бюджета също и раздава наред.Ало този човек има голям проблем,нещо не е наред.А политическите хулигани в парламента му правят лоша услуга като не го спират.