Last news in Fakti

4 Юли, 2014 16:44 1 505 0

В Германия арестуваха американски шпионин

  • германия-
  • шпионин-
  • сащ

Той е бил служител на германските разузнавателни служби

В Германия арестуваха американски шпионин - 1
Снимка: БТА/AP

Служител на германските разузнавателни служби е бил арестуван по подозрения за шпионаж в полза на САЩ, съобщи Би Би Си.

Счита се, че мъжът се е опитвал да събере информация за германската парламентарна комисия, която разследва обвиненията за шпионаж срещу Америка. Националната агенция за сигурност на САЩ бе обвинена през миналата година, че е подслушвала телефона на германския канцлер Ангела Меркел, като част от огромна програма за наблюдение. Тези разкрития предизвикаха сериозно напрежение между двете страни.

Германските медии разкриха, че заловеният е 31-годишен служител на федералната разузнавателна агенция. Според „Шпигел“ той се е опитал да продаде секретни документи на агенцията на своя американска връзка.

Германия е особено чувствителна към докладите за шпионаж  на нейна територия, тъй като много от гражданите от бившата ГДР са били шпионирани от тайната полиция ЩАЗИ. Злоупотребите на Националната агенция за сигурност на САЩ бяха разкрити през миналата година от нейния посредник Едуард Сноудън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: