Last news in Fakti

8 Юли, 2014 09:57 1 117 0

Искра Михайлова оглави комисия в ЕП

  • искра михайлова-
  • евродепутат-
  • председател-
  • еп-
  • дпс

За първи път българин заема такъв пост

Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ) бе избрана за председател на комисията по регионално развитие на ЕП. Така тя стана първия български евродепутат, оглавил комисия на ЕП.

По нейните думи признанието е за АЛДЕ, за постоянната й проевропейска политика и за интереса й към регионалната политика. Това е голям успех и за нашата делегация в АЛДЕ, добави Михайлова.

Колкото може повече българи на отговорни позиции в ЕП - това е добре за България, коментира тя. Приемам избора ми и като оценка за това, което направи нашата страна на последните европейски избори - направихме така, че избрахме евродепутати, ориентирани европейски, които тачат европейските ценности и работят за тях, заяви Искра Михайлова.

Според нея е важно да има повече гласност за това какво прави регионалната политика за регионите в Европа, по какъв начин се постига промяна в качеството на живот на хората, не само как парите биват усвоявани, а какви резултати са постигнати с тях.

Попитана какво е значението за държавата, излъчила председателя на съответната парламентарна комисия, Михайлова заяви, че е важно, когато се чува гласът на една страна, когато председателят на комисията знае нейния опит, когато предложи на колегите си да бъде изслушан министър - в случая от България. По такъв начин се надявам да бъда от полза и на нашата страна, допълни тя.

Илияна Йотова пък получи пълна подкрепа от колегите си евродепутати и бе избрана единодушно за заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: