29 Юли, 2014 09:55 1 195 0

Израел удари къщата на лидера на Хамас

  • газа-
  • израел-
  • иран-
  • исмаил хания-
  • армия-
  • удари

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди в понеделник, че страната трябва се готви за дългосрочна война в Ивицата Газа, опровергавайки очакванията за постигне на бързо споразумение за прекратяване на огъня

Израел удари къщата на лидера на Хамас - 1
Снимки: АП/БТА

Авиацията на Израел е обстреляла къщата на лидера на Хамас в ивицата Газа, съобщи арабската редакция на Би Би Си. Това е станало при таз сутрешните операции на армията срещу структури на ислямисткото движение.

За удара срещу къщата на Исмаил Хания потвърдиха както неговият син Абдел Салам, така и вътрешното министерство на Газа в специално комюнике.

Абдел Салам уточни, че по сградата са били изстреляни две ракети, но тя е била празна.

Обект на въздушни удари са били централите на телевизия „Ал Акса“ и на радио „Ал Акса“. В момента няма данни за пострадали журналисти в нападението.

Израелската армия разшири операциите си в Ивицата Газа, насочени към нови области от Газа, Хан Юнис и Джабалия и бежанския лагер Бурейдж в централната част на ивицата Газа. При военните интервенции са убити най-малко 91 палестинци през последните двадесет и четири часа. Това става от първия ден на Рамадан Байрама – Еид ал фитр, който се чества тържествено от всички мюсюлмани.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди в понеделник, че страната трябва се готви за дългосрочна война в Ивицата Газа, опровергавайки очакванията за постигне на бързо споразумение за прекратяване на огъня.

Нетаняху потвърди, че страната му е изправена пред трудни дни и трябва да прояви настойчивост и решителност.

„Ние трябва да бъдем подготвени за продължителен военна кампания. И ние ще продължим агресивно и постъпателно до завършването на нашата мисия, за да да защитим нашите граждани, нашите войници и нашите деца“, отбеляза израелският премиер. Той посочи, че основна цел си остават разрушаването на тунелите за нелегални оръжейни доставки, на ракетните установки и разоръжаване на палестинските групировки.

Общият брой на жертвите на израелската военна операция в Газа до момента най-малко 1095 души, а други 6500 палестинци бяха ранени.

Министерството на здравеопазването на Палестинската авономия потвърди, че продължаващата 22-ри ден израелска военна операция в Ивицата Газа е отнела живота на 236 деца, 93 жени и 47 възрастни хора.

Тел Авив съобщава за убити 48 войници и трима цивилни граждани, включително и чужденец.

От своя страна аятолахът на Иран Али Хаменей нарече Израел „бясно куче“ и обвини Тел Авив в геноцид в Ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА