Last news in Fakti

30 Юли, 2014 19:09 1 568 0

Хамас поиска помощ от Хизбула

  • хамас-
  • хизбула-
  • израел-
  • партньорство-
  • газа

Ние в Хизбула, заставаме до палестинския народ и на страната на палестинската съпротива, заяви Насрала

Хамас поиска помощ от Хизбула - 1
Снимка АП/БТА

Хамас призова Хизбула да се присъедини в борбата срещу Израел. Това съобщава израелското издание „Аруц шева“, позовавайки се на различни източници.

Тревожната информация се появи след като операцията за защита на израелските територии от военните набези на Хамас се засили.

"Ние се надяваме, че ливанския фронт ще откликне и заедно ще се борим срещу тази формация (Израел)", заяви заместник-началникът на политическото бюро на Хамас Муса Абу Марзук пред руската информационна агенция РИА Новости.

"Няма спор, че ливанската съпротива може да означава много за нас", добави Абу Марзук.

Забележките дойдоха само минути след като Хамас отхвърли поредното хуманитарно примирие предложено от Израел, които на свой ред решиха да разширят операцията си в Газа.

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала е изразил подкрепа за борбата на Хамас срещу еврейската държава на няколко пъти, включително и в поредица от коментари миналата седмица, в които призова за  "истинско партньорство" между Хизбула и Хамас.

"Ние в Хизбула, заставаме до палестинския народ и на страната на палестинската съпротива, без никакви изключения. Ние няма да пожалим никакви средства, които можем и сме в състояние да предоставим", заяви Насрала, цитиран от „Дейли стар“. "Смятаме, че сме истински партньори с Палестинската съпротива. ... Вашата победа е и наша победа!"

Насрала заяви, че Хизбула тясно проследява политическото и военно положение в Газа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА