Last news in Fakti

3 Август, 2014 08:43 1 645 4

Изчезналият в Газа войник е мъртъв

  • хадар голдин-
  • израел

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че военната операция в Ивицата Газа ще продължи до пълното възстановяване на сигурността за еврейските граждани

Изчезналият в Газа войник е мъртъв - 1
Снимка: АП

Изчезналият в петък 23 годишен израелски войник Хадар Голдин е мъртъв, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Медията се позовава на официално съобщение от израелската армия, според което Хадар Голдин е загинал в петък в сражения с части на въоръженото крило на Хамас – Бригадите Изедин ал Касам. Първоначално се смяташе, че Голдин е попаднал в плен, но от Хамас отрекоха да имат подобна информация.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че военната операция в Ивицата Газа ще продължи до пълното възстановяване на сигурността за еврейските граждани.

В събота вечерта военният министър на Израел и рабинът на армията са се срещнали със семейството на убития Голдин в Кфар Саба.

По този начин от началото на продължаващата трета седмица военна кампания в Ивицата Газа достигна до 66 убити израелци. Всичките са военни с изключение на двама – работник от Тайланд и цивилен. В същото време палестинците съобщават за 1700 души убити, предимно жени и деца. От ООН предупредиха, че в Ивицата Газа не може да се говори за здравеопазване след началото на военните удари срещу Хамас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габриел Тодоров

    2 0 Отговор
    При убити не 1700 палестинци...200 да са, новина със заглавие , че е намерен мъртъв израелски войник - това не е цинизъм. Когато намеря подходящата дума, пак ще драсна някой ред!
    А да, и който пуска такава статия, не се ли замисля поне за малко какво абсурдно заглавие има?
  • 2 Габриел Тодоров

    2 0 Отговор
    :) очевидно думите цинизъм и ционизъм имат общ корен
  • 3 Kuku Kukov

    1 1 Отговор
    >При убити не 1700 палестинци...< Когато войната ги принуди да дойдат в България са "гадни, арабски навлеци", когато изстрелват ракети са герои, когато ги изтрепат заради агресивните им действия са "горките палестинци" Това драги ми Габриел се нарича лицемерие...
  • 4 Монго

    1 0 Отговор
    И двамата сте прави...