Last news in Fakti

7 Август, 2014 10:14 829 0

Израел за примирие, Хамас се дърпа

  • израел-
  • войник

Конфликтът доведе до смъртта на 1800 палестинци, предимно цивилни, и на 64 военни от армията на Тел Авив и трима цивилни

Израел е предложил да се удължи примирието, което започна във вторник след месеца на военна кампания, съобщава арабската редакция на Би Би Си. По информации в социалните медии ислямисткото радикално палестинско движение Хамас, което управлява Ивицата Газа, не приема офертата на Тел Авив.

Израел започна военна кампания в Ивицата Газа на 8 юли, с мотива да се сложи край на ракетния обстрел от Ивицата Газа срещу израелските градове.

Конфликтът доведе до смъртта на 1800 палестинци, предимно цивилни, и на 64 военни от армията на Тел Авив и трима цивилни.

Междувременно 13 британски хуманитарни организации призоваха международната общност да се намеси активно в оказване на помощ не палестинското население, което е в хуманитарна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА