Last news in Fakti

9 Август, 2014 18:01 1 650 0

Нови жертви в Газа

  • сектора газа-
  • израел-
  • палестински-
  • бойци

Израел атакува със самолетен обстрел бежански лагери

Нови жертви в Газа - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко петима палестинци са загинали днес в сектора Газа в резултат на самолетен обстрел от страна на израелските военно-въздушни сили. Атаката е осъществена на фона на обстрел на територията на Израел с ракети от сектора Газа. Според NEWSru Israel, палестинските бойци от Хамас са изстреляли тази сутрин по Израел минимум пет ракети.

По данни на палестинското Министерство на здравеопазването, двама души са загинали при обстрелването на мотоциклет в бежанския лагер „Ел Магхази”. Телата на още трима са били извадени изпод развалините на джамия, атакувана в бежанския лагер „Нусейрат”.

В рамките на месец от началото на израелската операция „Нерушима скала“ в сектора Газа са загинали 1898 жители на анклава, предава РИА „Новости“. Израелските загуби възлизат на 67 жертви.

Вчера бе съобщено, че Израел е излязъл от преговорите за прекратяване на конфликта в сектора Газа, след като палестинските бойци възобновили ракетния обстрел, отказвайки предложението примирието да бъде удължено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА