Last news in Fakti

24 Август, 2014 15:47 1 594 1

Ислямисти превзеха летището в Триполи

  • либия-
  • триполи-
  • летище-
  • излямисти-
  • джихадисти

Продължаващите от седмици сражения са нанесли тежки поражения на инфраструктурата в столицата

Алианс от радикални ислямистки милиции превзеха международното летище в либийската столица Триполи. През последните три години то беше под контрола на милициите Зинтан, но те бяха принудени да се оттеглят под напора на джихадистите, водени от формированията, обединени около клановете от Мисрата, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Международното летище в Триполи от месец не работи заради водещите се около него кървави сражения.

Продължаващите от седмици сражения са нанесли тежки поражения на инфраструктурата в Триполи. Това принуди парламента да се премести и да заседава в Тобрук. Депутатите осъдиха превземането на международното летище, обявявайки че то е паднало в ръцете на терористи.

Групировката от Мисрата е водена от бившия председател на парламента Умар Хумайдан. Той не пропусна да призове сегашния просветски състав на парламента да се разпусне най-скоро. Умар Хумайдан обяви, че до дни ще заработи предишния доминиран от ислямисти парламент.

От пролетта в Либия се водят тежки сражения между ислямистки и светски групировки. През миналия месец, редица западни държави евакуираха гражданите си от Либия по въздух и море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фръц

    2 0 Отговор
    И всичко това с "искрени пожелания" от Америка и тяхната крива демокрация!