Last news in Fakti

3 Септември, 2014 12:36 2 112 28

Огънят в Източна Украйна е прекратен (ОБНОВЕНА)

  • русия-
  • украйна-
  • огън
Огънят в Източна Украйна е прекратен (ОБНОВЕНА) - 1
Снимка: AP/BTA

Пресслужбата на украйнския президент Петро Порошенко съобщи за „постоянно прекратяване на огъня” в Донбас, предаде РИА новости. „Бяха направени определени крачки, които да спомогнат за установяването на мира” пише още в съобщението публикувано на официалната интернет страница на украинския президент.

Действието е резултат от проведения по-рано днес телефонен разговор Путин и Порошенско. На него двамата президенти са обсъдили действията, които трябва да се предприемат за по-скорошно прекратяване на кръвопролитието в югоизточната част на страната. „В голяма степен пътищата за изход от тежката криза между двамата президенти съвпадат”, каза говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По-късно през деня информацията на сайта на украинския президент беше редактирана. Изразът „постоянно прекратяване на огъня” беше редактиран на „режим на прекратяване на огъня”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    3 1 Отговор
    честито! най-накрая!
  • 2 Монго

    2 0 Отговор
    Напълно възможно е прекратяването на огъня да бъде исползвано за прегрупиране на силите, на една или и на двете страни. Дано не съм прав и всичко това най-накрая спре...
  • 3 Johny

    3 1 Отговор
    А дано, ама надали...
  • 4 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор
    е нали путин бе непричом с новорусите?нямало руски доброволци,но все пак след разговор с путин сепаратистите спряха стрелбата.дано да има трайно примирие,но като гледам на къде путин бута нещата не ми се вярва.сега сепаратистите имат територията която ги интерасува и ще се опитат да направят нещо като приднестровието,но този път няма да минат между капките!
  • 5 Той

    7 1 Отговор
    "Пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков заявил, что Владимир Путин и президент Украины Петр Порошенко не договаривались о прекращении огня, передает РИА «Новости».

    Песков подчеркнул, что Россия не является стороной конфликта.

    «Путин и Порошенко действительно обсудили шаги, которые бы способствовали бы прекращению огня между ополченцами и украинскими силовиками. Договариваться о прекращении огня Россия не может физически, поскольку не является стороной конфликта», — заявил Песков.

    Он еще раз сообщил, что президенты обсудили пути решения конфликта. Ранее Песков заявил, что точки зрения Путина и Порошенко по возможным путям выхода из кризиса в значительной степени совпадают.

    В пресс-службе Порошенко сообщалось, что по итогам переговоров главы государств главы государств, сообщается на сайте Порошенко." Тука изрично пиши, че Путин не е страна в проблема.
    П.П. Я под мен е истеричната леличка, явно викането и е перманентно в този форум.

    Коментиран от #8

  • 6 Монго

    6 2 Отговор
    Деси, никой от предишните преди твоя три поста не е споменал Путин или Русия, прочети пак внимателно. Явно ти сама се навиваш, то бива злоба ама чак пък толкова...
  • 7 Сульо

    5 0 Отговор
    САЩ трябва веднага да се изтегли от Донецката република, защото чичо Путин като се включи ще стане лошо.

    Коментиран от #9

  • 8 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Той":

    като путин не е страна в проблема що преговаря?руснаците уж не са в проблема ,а целия свят ги обвинява за него .ти как смяташ путин и русия страна ли са в проблема ?

    Коментиран от #11

  • 9 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сульо":

    супер изказване ,достойно за 8 те плюсчета дето си получил ,радвам се че същите хора са ми дали на мен минуси!
  • 10 theodor cole

    3 0 Отговор
    Dai Boze tozi pqt da se poluchi I horata da se vqrnat po domovete si
  • 11 nakata88bg .

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Русия е една от най-значимите държави в света, Путин имаше позиция и по Сирия и Иран, означава ли че и там Русия е страна в конфликта?

    Коментиран от #12, #14

  • 12 гост 1

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "nakata88bg .":

    Повърхностно погледнато е така ! Но много добре знаеш че, нямат нищо общо....! Едно е да вземеш страна в даден конфликт.... друго е да бъдеш страна в него ! Нака (с добро чувство!) личи си умно и любознателно момче си , но по темите за Русия си пристрастен и това ти пречи да мислиш реалистично...забулен си от червен воал. :)
    Сигурен съм, Десито...ще ме подкрепи !?

    Коментиран от #13

  • 13 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост 1":

    Русия е "замесена" в Украйна само според европейските медии и хамериканската Псака. А за червения воал - той не съществува от вече 25 години, приказките и за "червения воал" останаха само в европейските медии....

    Коментиран от #15

  • 14 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "nakata88bg .":

    нака,почна да сваляш много нивото.русия в сирия иран,никарагуа или мозамбик... има интереси и възможности ,но там не участва към момента с армия и не е основен играч във военните конфликти там.никой не би преговарял с нея за спиране на конфликта в сирия или в мозамбик ,макар че тя и там би могла да повлияе на определени воюващи групи.тук никой не говори с путин като с посредник,а като основен играч!за това почнаха санкциите срещу русия,но европа е в подобно на 1939 година положение,просто на европейците им се живее мирно и не им се влиза в конфликти тук ,което руснаците добре знаят и използват.затова казах че украйна в крайна сметка е изоставена,но ако путин прилапа източна украйна апетита му ще се засили!

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "nakata88bg .":

    абсолютно невярно е цялото ти твърдение.в русия тече процес на рекомунизация,който включва еднопартиино управление, вожд,национализация,контрол над средствата за осведомяване и повсеместна пропаганда.наистина все още са далече от комунистическата държава,но определено путин се движи в подобна посока.що се отнася за твърдението ти ''само европейските държави и сащ'' ,то е подобно на ''сто човека сами в гората''!

    Коментиран от #16, #18, #19

  • 16 гост 1

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Така стоят нещата Деси, правилни разсъждения! Когато човек чете и задълбочи познанията си проумява интересите на всяка от страните в конфликта ,но над 80% изказват мнението си диктувано единствено от емоциите които ги водят.
  • 17 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    а Русия участва в конфликта в украйна?! ако се сещаш - Русия беше наложила вето над бомбардирането на Сирия - тогава в западните медии Русия отново беше "диктаторска, комунистическа и анти-човешка"...

    Коментиран от #22

  • 18 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    дааааааа, ти много си наясно с днешна Русия, явно! ама мноооооого си наясно! тази информация - от кой харемирански филм я взе?
  • 19 гост 1

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Явно няма смисъл, той "наката" не се замисля в/у писаното и мнението на другите, има си свое и си си го следва упорито ! С такава упоритост може да се пробва в бокса, борбата или като "уикенден боец"...!
    P.S. - нака...мисля също и че много се кефиш на "+"-четата ! чао колеги аз, бях до тук.

    Коментиран от #23

  • 20 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Маѝ си забравил,когато САЩ прати в залива самолетоносач и др.кораби,и се готвеше всеки момент да удари Сирия,Русия прати там Варяг,с едни много неприятни ракети,и заедно с още един китаѝски военен кораб,и Обама омекна за Сирия,и се разбраха там нещо,за химическото оръжие.От цялата схема за свалянето на Асад,остана армията от наемници,създадена,От Сащ,Турция,Катар,Саудитска Арабия,и вече излязла от контрола на създателите си се обърна срещу тях,не съм против да ги разпердушинят,накрая,които сее ветрове жъне бури

    Коментиран от #21

  • 21 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хрисофор Карамфилов":

    Пред последното ми изречение,може да се тълкува двузначно,за това да поясня ,желая американците и с помошта на всички държави да унищожат това което създадоха,да не набере сила мощна държава на базата на радикален ислям

    Коментиран от #24

  • 22 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "nakata88bg .":

    русия независимо от външната си политика е такава ,дали ще налага вето ,дали ще храни гладни фактите са си факти.путин се превръща в новия сталин/хитлер с всички компоненти на това.несменяем ,безгрешен,безнаказан и все повече и повече агресивен.това го знам от тези дето живеят в русия ,но искат да бъдат нормални свободни хора.в русия винаги е имало смели хора ,които и с цената на живота си са заставали зад истината .ето ти един от тях http://www.webcafe.bg/id_1822765567_Tova_e_voyna_glupako
  • 23 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост 1":

    лошото е че като наката има доста ,а целта на него и подобните му е да създават точно такава представа.възможно е да го прави умишлено и трябва някои и да им се противопостави.
  • 24 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов ,единственото по- слабо звено в руската армия от авияцята е флота с изключение на подводниците.разгледаи американския флот и руския и после прави подобни твърдения.америка бе на кантар да бомбандира башар,но не го стори защото съюзниците и се отказаха и не само се отказаха ,но и съботираха,което бе огромен имиджов удар по обама,който бе обявил намеренията си.в крайна сметка се оказа по-добре че не бомбандира ,макар че и асад не е много по различен от идил в действията си,но при мюсулманите надеждни няма за съжаление.разгледай дебатите в америка или тези на ниво нато или тези америка -съюзници,никаде никой не се мотивира в ненападението с някаква руска опасност.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    авиЯцята, мюсУлманите...
  • 26 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    Не ми се навлиза в безполезен спор,имаѝ си твоето право на мнение,нали сме в демокрация.
  • 27 Монго

    2 0 Отговор
    Аз млъквам,съветвам да направят това и другите "русофили" във форума. След изказването на американския посланик Марси Рийс-http://neverojatno.wordpress.com/2014/09/04/marsy/ , най-общо казано, всички русофили в България да млъкнат или да напуснат България... . Аз млъквам, иначе ме чака...Гуантанамо.

    Коментиран от #28

  • 28 nakata88bg .

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Монго":

    ами... свобода на слово! всеки има собствено право да реши, защо и как да лиже задника на хамериканците