Last news in Fakti

4 Септември, 2014 08:10 670 1

Президентът - в Уелс, вицепремиерът - в Брюксел

  • росен плевнелиев-
  • екатерина захариева-
  • уелс-
  • нато-
  • брюксел-
  • йоханес хан-
  • оперативни програми

Росен Плевнелиев ще участва в срещата на върха на НАТО, Екатерина Захариева ще представи мерктите за отблокиране на спрените по част от оперативните програми средства

Президентът - в Уелс, вицепремиерът - в Брюксел - 1
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември. Сред темите, които ще се обсъждат в рамките на форума ще бъдат обсъдена ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна и участието на НАТО в Афганистан след приключването на мисията на ISAF в края на 2014 г. Във водената от президента делегация са министърът на отбраната Велизар Шаламанов и министърът на външните работи Даниел Митов.

Вицепремиерът Екатерина Захариева пък ще се срещне с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан в Брюксел. По време на визитата Захариева ще бъде придружавана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова. По време на срещата ще бъде обсъдено текущото изпълнение на Оперативна програма „Регионално развитие“ и Оперативна програма „Околна среда“ и ще бъдат представени предприетите действия от страна на управляващите органи за отблокиране на спрените по част от програмите средства. В рамките на разговора се очаква да бъде дискутирана също и подготовката за следващия програмен период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Президента в Уелс, вицепремиера в Брюксел, а народа в...,батака.