Last news in Fakti

22 Септември, 2014 12:57 1 886 2

Германия праща дронове в Украйна

  • украйна-
  • порошенко-
  • сепаратисти

Порошенко: Готови сме на война, ако примирието се провали

Германия е готова да изпрати до 10 военни безпилотни самолета и 100 души в подкрепа на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която работи в Източна Украйна. Това съобщава ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на Андрей Келин, постоянен представител на Русия към ОССЕ. Той уточни, че безпилотните самолети и допълнителния персонал ще могат да бъдат разположени след като бъдат съгласувани.

Андрей Келин разкри, че зоната за сигурност в Източна Украйна ще бъде разделена на пет сектора. Дроновете от Германия ще следят за спазването на примирието.

На среща в Минск, Киев и сепаратистите подписаха меморандум, който предвижда създаването на 30-километрова буферна зона между враждуващите страни. Планът има за цел да подсили сключеното на 5 септември примирие.

Украйна е готова да се защитава с военни средства, ако мирният процес с проруските сепаратисти се провали. Това заяви в интервю за украински телевизии президентът Петро Порошенко.

Той ясно се разграничи от проявите на излишно насилие срещу жилищни райони и посочи, че уреждането на конфликта в Източна Украйна може да стане само с мирни средства.

Порошенко съобщи, че подготвя и специален фонд за възстановяване на инфраструктурата на Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 6 Отговор
    дроновете са добро решение за спазването на примирието.ще се вижда кой го нарушава в реално време.
  • 2 theodor cole

    3 0 Отговор
    Smazaha gi. Zatova sega Dai Bozhe shte ima mir. I shte im vqzstanoviat infrastruktura i sgraden fond, kakto im pomognaha s humanitarnite convoi. Dobre che Amerika se navria v Iraq da si opravia bakiite tam. Germania e mnogo po- pragmatichna i priatelski nastroena. Uspeh!
Новини по държави: