Last news in Fakti

18 Декември, 2014 15:48 2 013 2

Путин: Казахстан ще излезе от кризата със знак плюс

  • казахстан-
  • путин-
  • криза

Евразийският икономически съюз, който ще премахне бариерите, ще позволи кризата да се преодолее по-лесно

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че Казахстан по-лесно ще преодолее икономическата криза след като заработи Евразийският икономически съюз, предава кореспондентът на Tengrinews.kz. Той заяви това по време на ежегодната пресконференция, която се предаваше на живо по телевизионния канал "Русия-24".

Владимир Путин отбеляза, че кризата се дължи на външните фактори.

Според президента на Русия, Казахстан, както и Русия, е производителка на петрол, и затова Казахстан ще излезе от кризата със знак плюс. "Казахстан, също както и Руската Федерация, е производителка на петрол. И затова извън всякаква връзка с интеграцията в рамките на Евразийския икономически съюз, по един или друг начин Казахстан, също както и Русия, се сблъсква с неблагоприятната външно-икономическа конюнктура. Можем ли ние да излезем от тази ситуация? Аз вече казах, че неизбежно ще излезем със знак плюс. И тъй като световната икономика се нуждае от енергийните ресурси, с които ние разполагаме и които няма да изчезнат никъде, и тъй като нашите икономики така или иначе ще се приспособят към ниските цени на енергийните ресурси”, каза Путин.

По неговите думи, Евразийският икономически съюз, който ще премахне бариерите, ще позволи кризата да се преодолее по-лесно. "Но какъв е смисълът на предложението, направено навремето от президента Назарбаев, и което ние успешно реализираме от гледна точка на интеграцията? Заедно ще го направим по-лесно, освобождавайки пространството за свободното движение на стоки, работна сила и капитали. Разбира се, заедно ни е по-лесно.

Нещо повече. През годините на функционирането на Митническия съюз нашият стокообмен нарасна с 50%. Това е сериозен обективен показател, и ние ще използваме всички плюсове от интеграцията”, отбеляза Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    1 0 Отговор
    глад на филия студ на кутия чака България за 25 години се разбра от по лошо към по лошо ,така както защитавате русия или америка ако защитавате и Българското няма да сме на този хал страхливци ,които си мислят,че разбират от политика и икономика чул ни до чул бил видял или някои казал бил по обиколете света малко по работете в америка европа 7-8 държави и ще си обясните поне малко обща култура.Путин си знае работа ние няма да оправим нито американците нито руснаци защото не можем да се справим първо и единствено със самите нас като Българи хора разделени всяка коза виси за своя крак а иде разбирачите започвайте да пишете само глупости без някаква реална представа а само някои бил казал друг пък бил прочел какво каквото ти напишат кои които са мамини синчета и минава през 550 проверки ,че да се посмея на Българската безгранична глупост и отчаяние .това е целта разделяй владей Цезар

    Коментиран от #2

  • 2 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кмета":

    Един смислен коментар, макар и неграмотно написа. И все пак се откроява на фона на чалгата.