Last news in Fakti

6 Януари, 2015 12:02 1 534 6

Нови протести срещу "ислямизацията" в Германия

  • германия-
  • пегида-
  • дрезден-
  • ислямизация

Десетки хиляди взеха участие в контра-протести в цялата страна

Нови протести срещу "ислямизацията" в Германия - 1
Снимка АП

Поддръжници и противници на така наречената "кампания за ислямизацията" на Европа проведоха мащабни шествия и митинги в цяла Германия.

Движението "Европейци-патриоти срещу ислямизацията на Запада" (Пегида), което организира седмични протести от октомври насам, успя да събере рекордните 18 000 души на протестен митинг в Дрезден.

В същото време контра демонстрации излязоха по улиците на редица германски градове появили. Хиляди хора протестираха в Берлин, Кьолн, Дрезден и Щутгарт.

Според полицията в Берлин са се събрали около 5000 контра-демонстранти, които успяха да блокират протеста на стотици поддръжници на Пегида по планирания им маршрут.

Общо 22 000 анти-Пегида демонстранти се събраха в Щутгарт, Мюнстер и Хамбург, според новинарската агенция DPS. В Дрезден обаче контра-демонстрацията събра едва 3000 души на фона 18 000-ната антиимигрантска демонстрация.

Хиляди хора взеха участие в демонстрации против Пегида и в други градове. Протестите, организирани от движението срещу ислямизацията бяха осъдени от църквата, бизнеса и политически лидери.

В Кьолн властите изгасиха осветлението на катедралата на града, като предупреждение към поддръжниците на Пегида, че подкрепят "екстремисти".

"Ние не мислим за това като знак на протест, но бихме искали да накараме много консервативни християни [които подкрепят Пегида] да помислят за това, което правят", заяви старшият свещеник на катедралата, Норбърт Фелдхоф пред Би Би Си.

Едва около 250 поддръжници на Пегида се появиха в Кьолн, в сравнение с хилядите контра-демонстранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cfдд

    2 0 Отговор
    хахащо е в кавички ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ...хич не е в кавички
  • 2 Дедо

    2 0 Отговор
    Пак някой соросоид е написал тази информация. Щом в Германия някои политици услужливо преименуват традиционните коледните базари в "зимни пазари", време и там да забият камбаните!
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    След гасенето на осветлението следващият протест ще е от десетки хиляди.
  • 4 кмета

    1 0 Отговор
    дано хванат последния вагон ама надали трябва меркел да си отиде
  • 5 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Германия бавно се събужда, малко по-малко майка Европа ще се издигне и ще скъса оковите на юдеолибералната толерастка чума и ще възкръсне като феникс от пепелта Европа е БЯЛА и ХРИСТИЯНСКА!
  • 6 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Мислеха че са далече и недосегаеми. Най накрая прозряха истината. Да видим сега какъв курс ще поеме ЕВРОПА. Дано не е късно.
Новини по държави: