Last news in Fakti

8 Януари, 2015 10:52 1 011 3

За 5 месеца са нанесени над 3000 удара срещу ИД

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • пентагона-
  • въздушни удари-
  • ирак-
  • сирия

Срещу бунтовниците от Ислямска държава в Ирак и Сирия и са използвали около 4775 боеприпаси

Водените от САЩ въздушни удари срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия са поразили 3222 цели на ислямската екстремистка групировка, съобщава Ройтерс.

От август насам са били сериозно повредени или унищожени напълно 58 танка, 184 високопроходими автомобила "Хъмви", 673 бойни позиции и 980 сгради или казарми, както и 14 катера в река Ефрат, се казва в изявление на Пентагона.

Полковник Стив Уорън, говорител на Пентагона заяви, че не е сигурен колко от тях са били повредени сериозно и колко унищожени, но "аз съм уверен, че нивото на разрушение е високо. Нашите въздушни удари са изключително точни."

Разгласяването на списъка дойде ден след като служители на отбраната на САЩ потвърдиха, че преглеждат докладите си за цивилни жертви, причинени от ударите нанесени в Ирак и Сирия.

Към 23:00 във вторник (04:00 по Гринуич в сряда) САЩ и коалиционните им партньори са провели общо 1676 въздушни удари срещу бунтовниците от Ислямска държава в Ирак и Сирия и са използвали около 4775 боеприпаси, каза говорителят на Пентагона.

Уорън заяви, че САЩ и коалиционните сили са засегнати 3222 цели по време на въздушните удари, но отказа да каже какъв процент от снарежението и техниката на ИД е бил унищожен.

"За да можем да направим това ние трябва да сме абсолютно сигурни за точните бройки от оборудването което врагът има" каза той. "Ние не искаме нашия враг да разбере колко знаем за него."

Самолетите на коалицията са изпълнили 15 465 полета.

Пентагонът не посочи колко джихадисти са били убити или ранени.

Международната коалиция включва над 60 страни, 12 от които участват във военната операция в Ирак и Сирия.

Страните, чиито сили участват в атаките в Ирак са: Австралия, Белгия, Великобритания, Канада, Дания, Франция и Холандия. Тези, които участват в атаките в Сирия са Бахрейн, Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Въздушни удари в Ирак започнаха на 8 август 2014 г., а на 23 септември миналата година съюзниците започнаха въздушни удари и в Сирия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Проблемат Е че не ви отвръщат на удара ! ако ви отвърне някой няма да сте толкова велики !шматки !
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Малеййй, че то не е останал един жив ислямист...
  • 3 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Колко демократично.
    И колко хиляди цивилни са изтрепани при тези въздушни удари.