Last news in Fakti

8 Януари, 2015 20:35 1 090 3

През февруари ЕК излиза с нов план срещу тероризма

  • ек-
  • план-
  • борба-
  • тероризма-
  • шарли ебдо
През февруари ЕК излиза с нов план срещу тероризма - 1
Снимка: Факти.бг

През февруари Европейската комисия ще представи нов план за борба с тероризма, съобщи нейният председател Жан-Клод Юнкер. Той ще включва мерки за по-добро сътрудничество и обмен на информация между националните антитерористични служби и Европол. Ще бъде направен и детайлен анализ как действа Шенгенската система с цел подобряването й. На превантивните и изпреварващи действия ще бъде отделено особено внимание, предаде БНР от Брюксел.

Юнкер заяви, че Европа несъмнено трябва да реагира на вчерашния атентат в Париж - но и да запази спокойствие, и да действа обмислено:

Знам от опит, че на такива събития не трябва де се реагира на следващия ден с представяне на нови предложения и мерки – защото има риск да бъдат направени грешки и да се отиде твърде далече, или недостатъчно далече.

Председателят на ЕК направи изявлението си в Рига, където днес Европейската комисия провежда срещи с латвийско ротационно председателство на Евросъюза.

Там е било взето решение Комисията да отпусне допълнителна макрофинансова помощ на Украйна на стойност 1.8 милиарда евро.

Парите ще са под формата на средносрочни заеми, получаването им ще бъде обвързано с реализирането на реформи в редица области, а целта на средствата е да се стабилизира политическата и икономическа обстановка в страната, която продължава да страда от рецесия и влошаващи се показатели заради конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Отиде свободата на кино-сега по летищата,ще ни се разказва играта!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Само в тоталитарните държави няма престъпност. Какви мерки и теглилки ще приемала еврокомисията? Смях.
    Демокрацията и свободата вървят едно с престъпността, няма варианти.
  • 3 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    ЕК подкрепяше и още по зле финансираше сирийските бунтовници-ислямисти терористи.

    Ще излезе с нов план ама не сега а друг път. Не е уточнено и кой февруари.

    През този месец явна ЕК няма нищо срещу тероризма. Мухахахах.
Новини по държави: