9 Януари, 2015 13:29 1 567 0

Анджелина Джоли заведе и децата при папа Франциск

  • анджелина джоли-
  • папа франциск-
  • децата-
  • аудиенция-
  • се срещна-
  • филм-
  • "несмутим"-
  • луис дзамперини

Актрисата режисьор представи във Ватикана новия си филм

Анджелина Джоли заведе и децата при папа Франциск - 1
Снимки: АП/БТА

Анджелина Джоли се срещна с папа Франциск в Рим. Актрисата режисьор и посланик на добра воля на Върховния представител на ООН по проблемите на бежанците бе приета на частна аудиенция от главата на Римокатолическата църква след прожекцията на нейния нов филм „Несмутим“ (Unbroken) пред посланици и служители на Ватикана, съобщи в. „Гардиън“.

Актрисата и две от нейните деца бяха в Папската академия на науките, където тя представи лентата, посветена на Луис Дзамперини, олимпийски състезател по лека атлетика и пилот, чийто бомбардировач B-24 пада в Тихия океан по време на Втората световна война. Той и двама членове на екипажа оцеляват в продължение на 47 дни на сал, след което биват заловени от японците.

Говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди заяви, че филмът показва позитивни човешки и духовни ценности като прошката.

"Папа Франциск, който е запознат с невероятната житейска история на Дзамперини, приветства възможността да види филма“, казва се в изявление на Universal Studios.

Според изданието, Светият отец не е присъствал на прожекцията, но след това разговарял с Анджелина Джоли в Апостолическия дворец, където актрисата била отведена заедно с двете деца, брат й и член на екипа на продукцията. Срещата била организирана от президента на папската академия монсиньор Марсело Санчес Сорондо, близък приятел на аржентинския папа. Той приел актрисата в облицованата със златен брокат Тронна зала, където обикновено приема държавни глави.

Ломбарди обясни, че това било не толкова формална аудиенция, колкото няколкоминутни сърдечни поздравления, при което папата обърнал особено внимание на Джоли и децата, като им подирил сувенири от Ватикана - броеници.

Поканата да покажем „Несмутим“ във Ватикана е голяма чест и знак за почит към историята, която съм разказала във филма - за Луис Дзамперини като човек на вярата и духа, който показва силата на опрощението“, коментира актрисата режисьор, цитирана от АНСА.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: