Last news in Fakti

9 Януари, 2015 13:40, обновена 9 Януари, 2015 13:48 1 560 1

Париж дава 1 млн. евро на „Шарли Ебдо“

  • шарли ебдо-
  • либерасион-
  • редакция-
  • карикатури

В. Либерасион представи редакцията си на екипа на сатиричния седмичник

В. „Либерасион“ отвори вратите на своята редакция, за да приюти осиротялия екип на „Шарли Ебдо“.Френските власти ще отпуснат на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо“ около 1 млн. евро, съобщи министърът на културата на Франция Фльор Пелерин.

По този начин става възможно издаването на новия брой на сатиричното списание, което трябва да се появи по будките на Франция следващата сряда.

Часове след кървавата касапница на братята Шариф и Саид Куаши водещи издания обявиха волята си безкористна подкрепа на колегите си от „Шарли Ебдо“, за да могат да продължат своята работа.

Следващият брой „Шарли Ебдо“ ще излезе в тираж от 1 млн. копия, като за целта ще получи помощ от половин милион евро.

250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.