Last news in Fakti

9 Януари, 2015 20:56 1 144 3

Франсоа Оланд: Единството е нашата сила

  • франсоа оланд-
  • шарли ебдо-
  • саид куаши-
  • шериф куаши

Франция не е приключилa със заплахите, искам да призова за бдителност, единство и мобилизация.

Това заяви президентът на Франция Франсоа Оланд в директно обръщение към нацията във връзка с касапницата в сп. "Шарли Ебдо" и последвалата заложническа криза. Той не пропусна да отбележи, че нацията в тези трудни часове е показала солидарност и единство.

Президентът припомни, че "единството е нашата сила."

Франсоа Оланд поздрави всички представители на силите на реда за тяхната смелост, кураж и хладнокръвие при разрешаване на кризата, предизвикана от касапницата в "Шарли ебдо". Той не пропусна да отбележи своята солидарност със семействата на убитите, пострадалите и ранените.

Аз ще бъда голям митинг в неделя. Призовавам всички фрaнцузи и французойки да се изправим в неделя и да покажем, че носим ценностите на демокрацията, плурализма, призова Франсоа Оланд.

Убийството на четирима души в супермаркет в Париж е антисемитски акт, заяви президентът на Франция.

"Трябва да запазим извънредна бдителност, единство и внимание и аз оставам фокусиран върху моята задача, която е сигурността на французите", предупреди в интервю френският вътрешен министър Бернар Казньов след смъртта на трима похитители при двойната паралелна полицейска акция.

Той благодари на силите за сигурност, като обясни, че те са се намесили със "самоконтрол, умение и хладнокръвие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Браво на специалните служби на ФРАНЦИЯ!Ние изложихме нашата подкрепа и в сайт МОНАКО!ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ!
  • 2 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    франция освен че праща кораби и самолети които да убиват семейства ами има и наглостта да се подиграва с ценностите на хората за които вярата е начин на живот. не оправдавам хората отнели човешки живот но осъждам хората които имайки властта на медията зад себе си усмиват , и се подиграват с религията на една голяма част от човечеството
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    В белия свят всеки има право да си казва мнението и да осмива който си иска!
    Като не им харесва на тези, да си седят в техните си страни, какво са тръгнали да смучат като кърлежи белите държави!

    А президентчето на Франция е толкова зле, това соц мишле, толкова неадекватно! Така е - соц и.иотите за нищо не стават, освен за говорене на глупости и безумни обещания за наивници!
Новини по държави: