Last news in Fakti

12 Януари, 2015 13:10 1 646 0

Airbus ще вземе участие в разшифроването на извадената черна кутия

  • самолет-
  • air asia
Airbus ще вземе участие в разшифроването на извадената черна кутия - 1
Снимка: AP/БТА

Специалисти от Airbus ще вземат участие в разшифроването на черната кутия на катастрофиралия на 28 декември 2014 г. в Яванско море самолет на нискотарифната авиокомпания Air Asia. Втората черна кутия също е локализирана, но нейното изваждане предстои. Уредът ще бъде изпратен в Джакарта и се очаква днес или най-късно утре да започне неговото разшифроване. Данните от кутията ще станат ясни най-рано след две седмици, а предварителна информация може да се очаква до два дни.

В медиите се появи информация, че самолетът Airbus A320 може да се е взривил във въздуха преди да достигне водите на Яванско море. Като евентуална причина се посочва бърза промяна в налягането.

Южнокорейските спасители, които участваха в издирвателната операция със самолет P-3C Orion, завършиха участието си в нея, съобщи ИТАР ТАСС. От международния спасителен екип се оттегли и Русия. Така в по-нататъшните операции по изваждането на корпуса на самолета ще участват Китай, Малайзия, САЩ и Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА