Last news in Fakti

17 Януари, 2015 17:47 2 547 2

7 млн. стигна тиражът на „Шарли Ебдо“

  • шарли ебдо-
  • вестник-
  • тираж-
  • карикатури

По-рано на сайта на седмичника се появи онлайн приложение за електронно сваляне на новия брой за ползватели на устройства на базата на платформите Android, iOS и Windows Phone

Още 2 млн. екземпляра от последния брой на сатиричния седмичник „Шарли ебдо“ ще бъдат допечатани и така тиражът му ще скочи на 7 млн. броя, съобщи в. „Фигаро“.

След атентата изданието, което обикновено излизаше в 60 000 броя, се появи на 14 януари в колосален тираж от 3 млн., а после беше увеличен и на 5 млн..

Разпространителите вярват, че ще могат да го продават няколко седмици и затова продължават да правят поръчки за допечатване.

Всички те бяха изкупени в страните от ЕС и приходите от продажбите надвишиха 10 милиона евро, съобщи френският вестник „Фигаро“. Това е огромен успех за изданието, което доскоро трудно намираше средства да плаща на служителите си, но той е заплатен на много висока цена. 250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната.

Заради огромното търсене на френския пазар, до Германия са успели да стигнат едва 5000 екземпляра от планираните 10 500 и оттам искат допълнителни количества. В Холандия тиражът пък бил пуснат със закъснение от денонощие, тъй като изчезнал по пътя към страната.

По-рано на сайта на седмичника се появи онлайн приложение за електронно сваляне на новия брой за ползватели на устройства на базата на платформите Android, iOS и Windows Phone. Възрастовата граница за инсталиране на приложението е 17 години.

Печатницата на „Шарли Ебдо“ може да произведе от 500 000 до 1 милион копия, но хартията за отпечатване се доставя от Скандинавия, за което е необходимо време. Молим ви да проявите разбиране, много скоро всички желаещи ще могат да си купят броя, казва се в писмото на редкацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 автомобилист

    1 0 Отговор
    Каква световна реклама си направиха от вестника .Сега правят пари на гърба на загиналите техни колеги
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Така и не раэбирам эащо си купуват хората тоя вестник и какво смешно или сатирично има в него,но друга ми е мисълта:Всички энаем какво е "Ал кайда" , Ислямска държава и "джихадисти",какво направиха в Америка и Европа и на какво са способни.Две мнения няма-с тях трябва да се води непримирима борба.Не энам какво точно пише в тоя вестник,но ако случайно е натъпкан с псувни по адрес на Мохамед,това эначи да настроиш ЦЕЛИЯ МЮСУЛМАНСКИ СВЯТ СРЕЩУ СЕБЕСИ,КОЕТО Е НЕДОПУСТИМО!Само си представете какво ще иэпитате ако раэберете,че в някоя мюсулманска държава по света са отпечатани хули по адрес на Господ-Бог...И това при положение че "фанатиците" са те,а не ние!