Last news in Fakti

7 Февруари, 2015 12:27 7 781 3

Намериха телата на пилотите от Air Asia

  • air asia-
  • катастрофа-
  • самолет

Досега са намерени 98 тела от 162 пътували в самолета

Индонезийски спасителни екипи са открили телата на двамата пилоти на падналия в Яванско море през декември самолет на авиокомпания Air Asia, предаде АП.
Те са били намерени в пилотската кабина, която е открита на морското дъно на 30-тина метра от фюзелаж.
Досега са намерени 98 тела от 162 пътували в самолета. Машината излетя от град Сурабая в Сингапур на 28 декември и 30 минути след излитането пилотът поискал да смени височината, заради приближаваща буря, но получил отказ. После връзката със самолета беше изгубена.
В същото време Индонезия отказа да огласи предварителния доклад относно данните, получени от двете черни кутии. Едната съдържа записа от разговорите в пилотската кабина и тези с диспечерите от Ръководство „Въздушно движение”, а другата показва параметрите и данните на инструментите по време на полета и съответно в момента на катастрофата. Официално данните трябва да бъдат огласени най-късно в началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    1 0 Отговор
    Град Сурабая е в Индонезия, Сингапур е град-държава! това е втората статия, в която чета тази глупава грешка!
  • 2 Змей Горянин

    0 0 Отговор
    "...а другата показва параметрите и данните на инструментите..." - а това е втората грешка, кутията показва показанията на УРЕДИТЕ, а не на инструментите. Учи български, Стефанаки. И прави по-смислени преводи.
  • 3 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    хахаха...полицайчето е " Голем".........