Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 13:57 6 986 8

Трима българи гинат в адска катастрофа в Италия

  • италия-
  • лоди-
  • българи-
  • пътя-
  • катастрофа-
  • трима-
  • българи-
  • роднини

Двама други и един италианец са ранени

Трима българи гинат в адска катастрофа в Италия - 1
Снимки: La Provincia

За трагедия на автомагистралата близо до град Лоди съобщи италианското издание Il Cittadino: автомобил BMW Х 6 с шестима мъже в него – петима българи и един италианец, е излетял от пътя и се е преобърнал, при което трима са загинали на място, а другите трима са ранени – единият много тежко, и са транспортирани съответно в болници в Лоди, Павия и Бергамо.

По предварителни данни, колата се е движела с бясна скорост. На един завой тя е изхвърчала от магистралата, прелетяла около 40 метра, ударила се в крайпътно дърво, след което се преобърнала няколко пъти и се забила в калната земя. Хората останали блокирани в ламарините на автомобила. Десният завой, при който водачът италианец изгубил контрол над управлението, често е бивал поле на инциденти с много сериозни последици.

Раненият италианец е 34-годишният Марко Барбиери от близкото село Вилантерио, а всички трима загинали и двама ранени българи най-вероятно са били роднини помежду си, уточнява Ld Provincia. Най-тежко раненият в ужасяващия инцидент е 41-годишният Стоян Вретенарски, който е бил транспортиран с хеликоптер в клиника в Бергамо с множество фрактури. Друг 43-годишен българин, който италианските медии посочват с презимето и фамилията – Алексиев Станимиров, е в болницата в Лоди.

Автомобилът се движел от Копиано към Вилантерио. При много висока скорост колата е излетяла вдясно от пътя. Човек, който бил в полето наблизо и катастрофата станала пред очите му, веднага повикал Бърза помощ. Когато линейките и екипи на пожарникарите от град Павия пристигнали на местопроизшествието, пред очите им се разкрила смразяваща гледка: някои от пътниците в колата стенели от болка, а останалите не давали признаци на живот. Огнеборците помогнали и все още живите, и мъртвите да бъдат извадени от останките на возилото.

Междувременно карабинерите са пристигнали на местопроизшествието и тъй като на пътя са се образували огромни колони от превозни средства, трафикът е бил отклонен. Тежкият инцидент е станал в късния следобед в неделя.

Загиналите в катастрофата край Бергамо в Италия са трима приятели от Дупница, съобщи Struma.com. Загинали са собственик на фирма за почистване на изгорели фабрики Радослав П. и двамата му работника, Максим и Емил, които са и негови роднини.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 0 Отговор
    Нищо им няма като карат скъпи коли си мислят за богове .
    БМВ само неграмотници ги карат
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Х6 е автомобил тип купе и има 4 седалки, като двамата отзад трябва да стоят приведени.

    Как са се похендрили шестима мъже че и с бясна скорост. Май нещо не е наред.

    Коментиран от #6

  • 3 kovachev S

    0 0 Отговор
    хората умряха а вие казвате кои какав е,завиздаите затова така говорите,как мое да сте такива простаци.лека им праст на мом4етата и дано поне двамата други оцелеят.успех балгари
  • 4 кова4ев стоимен

    0 0 Отговор
    и да ви кажа 4е колата нее бмв х6 това са глупостии, а колата с която са катастрофирали е бмв комби 5та серия.да за жалост са карали малко барзи4ко и затова е станал фаталния инцидент.но не говорете така.имайте уважение кам мартвите...
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Момчета ,момчета много сте неграмотни. Не знаете къде се пише ъ и къде а . В българският език няма 4 в азбуката,има ч .
  • 6 НЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Да! 4 местни са, но това, че отзад трябва да си приведен са пълни глупости, карал съм и съм се возил в такъв и отзад си е много добре, просто багажника му е по-скосен и хора, които не са се возили си мислят , че кат седнеш главата ти опира в тавана!

    За момчетата жалко, отишли са да изкарат някой лев, а Италианеца ги е убил...
  • 7 italianeca

    0 0 Отговор
    Жалко за момчетата. Иначе да колата не е Х6 а стандартна 5ица седан.

    http://www.ilcittadino.it/p/notizie/cronaca_centro_lodigiano/2015/02/16/ABacmwyF-schianto_terribile_sulla.html
  • 8 честен българин

    0 0 Отговор
    Не обвинявам никого до сега!!
    работил съм 22 години в чужбина като луд да имам честни изкарани пари за да мога да купя BMW-X6 на изплащане . за ваша информация моят BMW- X6 е бил откраднат миналата година в същия район. Помислте кой е ?
Новини по държави: