18 Февруари, 2015 17:07 6 877 45

Порошенко: Дебалцево е позор за Русия

  • петро порошенко-
  • дебалцево-
  • русия-
  • украйна-
  • позор-
  • въоръжение-
  • военна техника-
  • изтегляне-
  • обкръжени

80% от украинските части вече са напуснали района с цялото си въоръжение и техника, а не сдавайки оръжие, както искаха сепаратистите, твърди тойр

Порошенко: Дебалцево е позор за Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът Петро Порошенко нарече операцията по оттеглянето на украинските военнослужещи от Дебалцево успешна и обяви, че Русия се е посрамила със своето предложение те да сложат оръжие, да вдигнат бяло знаме и да се предадат в плен, казва се в съобщение на сайта на държавния глава.

Порошенко твърди, че украинските военни са нанесли „удар в зъбите“ на онези, които са се опитали да ги обкръжат, и са излезли от Дебалцево. Още сутринта 80% от бойните части са напуснали заедно с техниката. „Вече са излезли 80% от частите. Очакваме още две колони“, заяви Порошенко, като подчерта, че украинските военни се оттеглят с цялото си въоръжение, демонстрирайки на света и на Русия, че не са под обкръжение в Дебалцево.

Според представителя на парламента на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин, в обкръжение в района на Дебалцево все още остават големи групи на украинските сили, които са се изтеглили само частично, предаде РИА „Новости“. Сепаратистите бяха обявили, че украинските военни могат да напуснат Дебалцево, само ако се разоръжат и оставят на място военната си техника. Те твърдят, че обсадените масово се предават, за да бъдат оставени мирно да се приберат по домовете си.

В началото на февруари, по твърдения на опълченците, те са обкръжили в района няколко хиляди украински военни. Въпреки споразумението за прекратяване на огъня боевете там продължиха. Дебалцево частично се контролира от Донецката народна република; съобщаваше се и за улични боеве там.

Киев смята, че Москва оказва подкрепа на опълченците от Донбас, включително и като снабдява Донецката и Луганската републики с оръжие, и обвинява Русия за ескалацията на кризата в Източна Украйна, докато Кремъл неизменно отрича да е страна в този конфликт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ква

    4 1 Отговор
    ква Русия те гони бе ти си срам за украинците не руснаците а ти си назначаваш връзкодъвкачи от грозински произход на висши постове и ше говориш за срам с пълен памперс
  • 2 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор
    както казах дебалцево ще падне,след като путин излъга за примирието,но воината ще продължи .сега днр и лнр ще искат тя да спре правеики се на ни лук яли ни мирисали,но техните ядове предстоят.
  • 3 999

    3 0 Отговор
    Като видя изречение или име започващо с малка буква ми замирисва на и.....ния и безочлива простотия.

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    Явно не са ходили достатъчно на училище. Има ги много в БЪЛГАРИЯ.
  • 5 Киро

    1 1 Отговор
    999

    Като видя изречение или име започващо с малка буква ми замирисва на и.....ния и безочлива простотия.

    ==============

    Като видя някой, който прави забележки за правопис, а не е сложил една запетайка, ми замирисва на безочлив атакистки трол - хем тъп, незнаещ и неграмотен, хем нагъл.

    Коментиран от #9

  • 6 дфдсфдс

    4 1 Отговор
    само на малоумник може д ане му е ясно кой запали конфликта..мръсните янки- кой се снима на майдана със фашистите дето палеха полицаи....Сергей Лавров или ония ненормалния американец МАКЕЙЙН.

    Самоче не им мина номера на янките нито в Украйна нито в Сирия...

    Путин няма да даде курбан Украйна на Америка и ЕС тва който не го е разбрал значи не е в час
  • 7 tost

    2 0 Отговор
    Между другото, българите са били „сепаратисти“ в Османската империя.Добре че едновремешния „Путин“ не го е било страх от великите сили и заедно с Румъния и Сърбия сме се освободили .Шепа руснаци направиха смешна Украйнската армия.
  • 8 вуяя

    2 0 Отговор
    Слава на Русия.....погром за америка, унищожаващи всяка държава в която се намесят....държава създадена от престъпници това е аммерика.....слава на Русия
  • 9 999

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Не е престъпление да пропуснеш запетая, дори и в училище него смятат за фатална грешка,но да напишеш България и име с малка буква като например„левски“е престъпление.След като си разбрал ,че става въпрос за твоята приятелка поучавай нея а не мен и не търси под вола теле. Защитата ти е неуспешна, защото сте на един умствен капацитет и нямаш шанс. Думите с които ме наричаш явно се отнасят за вас, личи по минусите които постоянно инкасиране,но „Ни срам ни очи“ казват старите хора.
  • 10 ОБанана

    1 0 Отговор
    Е нали до последно нямаше хора в обкръжение, а сега изведнъж са излезли 80% от него? Как пък ги пуснаха с техниката, при условие че преди 2 дена имаха заповед да унищожават всичко, което може да попадне в ръцете на опълчението? От Донбас в Афганистан са воювали повече от 8000 човека и тези ветерани няма да се спрат, докато продажните жидомасонски подлоги не се махнат от земята им! Фашингтон им се такова такованката след поредния разгром. Украйна никога вече няма да е същата, тези свастики на Азов и Десен сектор ще им сложат белег в цялата история, като люлка на неофашизъм и братоубийство. ВСУ са деморализирани и унизени. Едните се бият, защото са фашисти и мразят, а другите се бият за своята земя, домове, деца, родители...
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    тоя човек ,няма право да дава мнение
  • 12 вуяя

    0 0 Отговор
    Който е тръгнал срещу Русия-си е трошил гръбнака....историята го е доказала...дано строшат и на мръсните американски нашественици не само гръбнака....мечтата ми е да ги изравнят със земята ...това заслужават
  • 13 До Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“

    -В. Лъвский
  • 14 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=9AuBEo0ot_8
    разгледаите добре тези дето вдигат флага на сепарите.единия от борятите от руското подразделение от чита, редовна руска армия,другия е с черен комисарски каскет с червена петолъчка и третия кавказец!питам кой е местния?

    Коментиран от #15, #17

  • 15 999

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Мирише.
  • 16 tost

    2 0 Отговор
    Според мен „местните“ с тежкото въоръжение и танковете се прибират по родните си места по заповед на Перушинко.
  • 17 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Тея от клипчето са си 100% местни.Да са живи и здрави.

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "tost":

    васко активира ти се пак шизофренията ,а?що не пробваш и с другите никове?после може да гласуваш против мен с различните си самоличности!!!а забравих продължи с мученето то ти е най-адекватната реакция

    Коментиран от #24

  • 19 ха

    3 0 Отговор
    Бре,бре,каква воня!Да бяхте малко повече българи,щяхте да си гледате собствения двор и ,най-вече,какво прави мафиота-полицай начело на държавата!?Другото и без вас има кой да го оправя....
  • 20 ТРАГЕДИЯ

    1 2 Отговор
    Всичко в нашата държава е по руски образец! Затова тънем в мизерия, корупция и непотизъм! Докато има русофили още по зле ще става положението!

    Коментиран от #21

  • 21 999

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ТРАГЕДИЯ":

    Нагла лъжа, какъв Руски образец като за влизането ни в Евросаюза покрихме всички еврокритерии иначе не ни приемаха.Няма да престана да питам като има комунизъм защо ни приеха в НАТО и Европа ами да приемат и Русия тогава или Северна Корея. За да твърдиш това или си лъжец или платен предател.Когато бяхме по Руски образец бяхме 9 мил. летяхме в космоса строяхме, язовири, атомни централи,заводи, училища и бяхме горда нация.Сега ни управляват лъжци и предатели като теб които погубиха родината ни и ни убеждават,че циганизацията е демокрация.

    Коментиран от #22

  • 22 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    ти васе си символ на руския образец в бг.нагъл,глупав ,но агресивен соцносталгик.по места сте огромно количество и основен препъни камък за българското развитие!

    Коментиран от #26

  • 23 европеец

    2 0 Отговор
    има десетки видеа, където се вижда как войници се предават. обаче няма нито едно видео, където войници да се прибират с техника от дебалцево. Има части (най-вече натовски), които излязоха от обкръжение - облечени в цивилни дрехи и без оръжие. В момента зачистват дебалцево и рано или късно там ще намерят и оръжие, и техника, и някой друг натовски наемник - какво ще говори парашаШенко тогава?
  • 24 Кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Десии, спри ти да мучиш мила , че много простотия се изля от писанията ти.
  • 25 цар ЛЪВ

    2 0 Отговор
    Деси,ти сигурно си американофил и поставяш цветя на паметника на американския летец,които пуснаха над 40000 бомби върху София и околността през втората световна война.....Руснаците и те не са по добри....в този случай са еднакво виновни и Американците и Руснаците(въпреки,че такава държава като Украйна няма...Тя винаги е била във владение на Русия и не е съществувала като самостоятелна държава преди 91г.....Така ,че в този случай Русия си защитава своето,а Америка са натрапниците!!!)

    Коментиран от #28

  • 26 999

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Десислава Димитрова":

    Не може да ми дава определения неграмотен човек които изписва България със съкращение и то с малка буква, да когато обиждат така родината ми неграмотни псевдо патриоти ставам агресивен.Все пак мисля, че имаш някакъв лош спомен от ШЗО-то.Ама,че гадно смърди.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "цар ЛЪВ":

    ти си информационен мишок с ник на лъв:)!американците изсипаха бомби след като им обявихме война и окупирахме съюзниците ,а ссср ни окупира без да му обявяваме война изтрепа елита ни и му бяхме колония 45 години!на тва ли му викаш еднакво виновни:)?

    Коментиран от #30

  • 29 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "999":

    васко,за вас комунистите няма дума патриотизъм!не се заблуждавай и не заблуждавай другите.ти би предал българския интерес в полза на путиновия без да се замислиш ,както вербално си го доказвал многократно,дори да изписваш българия с двуметови букви.комунист да ти говори за религия и патриотизъм е абсолютно несъвместимо с концепцията му,факт!грамотността ми или негратността ми съм я докзвал нееднократно в дискусиите с теб .не случайно си регистрира 100 ника :).обещавам да те докарам до там да си регистрираш 1000!

    Коментиран от #31

  • 30 цар ЛЪВ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    интелектуалното ти ниво е като на черната злата(това е обида ,а не компелемент)

    Коментиран от #32

  • 31 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    Деси мисля че се обръщаш към мен, въпреки че това е първият мой коментар към статията.Шизофренията ти май напредва и вместо да търсиш враг под леглото се обърни към психиатър.

    Това че в случая защитавам правата страна не значи че работя за някой.

    Кой продава Българските интереси става ясно от това кой вкарва чужди терористични войски и ислямисти в Родината.
    А това същество на снимката да каже кога излъга когато твърдеше че няма обкръжени части на укровермахта или сега когато твърди че ги изтеглял. И защо аджеба ще провежда операция по извеждане щом не са обкржени.

    Коментиран от #33

  • 32 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "цар ЛЪВ":

    мишко -лъв пробваи да прочетеш историята преди да я коментираш с купешки лафове.ссср обявява война на българия и ни окупира ,като формален повод е, че в българия има немски войски ,каквито още при правителството на багрянов няма.след окупация започнаха масови убииства извършвани от комунистическите банди лично подчинени на другаря ти сталин.после по списък от кгб се избиха политици ,военни ,революционери ,бизнесмени ,учени.после се въдвориха в лагери пак по съветски тертип недоволните групи и така до 89 година,когато пак ссср смени властта сваляики живков и развиваики удобния луканов.тази система ни нанесе огромен удар,върху морала ,политическите отношения,икономическите такива и разруши основни български добродетели ,залегнали основно в българското село ,което бе най-жизнената и регенерираща еденица в българския народ.колективизацията и съветизацията унищожиха моралния и плодовид български патриот ,подменяики го с пияницата мързелак ,който няма морал и връзка с изконните български добродетели.ако го сложиш на кантара с американските бомбандировки ,ще се счупи кантара ,господин мишко-лъв!

    Коментиран от #37

  • 33 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    байко ,като има котел защо украинците се изтеглиха от котела?руската пропаганда рева, че е заградила 8000 украинци ,но накрая показа 30.украинските сили признават за 150.демек е имало опит за котел ,което никой не отичаше ,но той се оказа неуспешен.иначе дебалцево падна по същата причина както и летището ,щото украинците се вързаха на путиновите думи,приемаики ги за верни и спряха на 15 ти да обстрелват с тежката си артилерия .руснаците обаче не спазиха режима на тишина и превзеха блокпостовете пред града ,там всъщност украинците загубиха повечето си пленници.

    Коментиран от #34, #36

  • 34 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    Е, като конска муха си
  • 35 РОД ФРОНТ

    3 0 Отговор
    САМО ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРЯТА !
    Трудова повинност за Деса и "оня с коня", ще строят втори Хаимбоаз ама народен, без толове. Затворите ще са празни, защото всички излежаващи присъди ще са на ударни обекти.
    Ще грейне пак нашата родина, ще стане пак райска слънчева градина, ще се засеят пак полята и ще кипи живот по градовете и по селата.
    Национализиране на окрадените заводи и предприятия и ще се съвземе икономиката, ще пуснем атомните генератори, корабостроенето във Варна, Тежко машиностроене - Русе, Риболовен и търговски флот, Нефтохим Бургас на пълна мощност и за 10 год, ще има пълни с деца детски градини и народа ще се върне по родните места. И ела да видим ще я познаеш ли мършавата и криминална България.
    На който не му харесва, Кунева урежда влизане в Шенген
  • 36 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    За Деса поетеса едно американско нещо от Дебалцево: http://bmpd.livejournal.com/1186680.html , да не си помисли, че там има само руски генерали и чисто нова военна тяхна военна техника...

    Коментиран от #38

  • 37 цар ЛЪВ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Много си зле,100% си стара и озлобена мома!! Изпадаи в истерия и безсмислени размисли сега!! ахахах

    Коментиран от #39

  • 38 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Монго":

    възможно е и американска техника да има в украинската армия.само че нека сравним мащатабите.дори във филмчето предоставено от теб се виждат руските войници от редовната армия ,като само един от тях е без маска и естественно е монголоид :)!останалите зелени човечета предвидливо са скрили лица за разлика от пърхащите между тях пенсионери представящи се за опълченци:)!та нека обобщим след безброи битки се оказа че имало едно американско устроиство,един наемник дето говори англииски и няколко униформи с немска емблема.от другата страна само руските танкове без аналог в украинската армия са десетки,за доброволците от русия няма кво да говорим,захарченко преди половин година ги обяви към 5000 ,а сега едва ли някой ги знае,не че тогава са били само тези 5000.за градовете ,ураганите,гаубиците ,мунициите само споменавам.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бай хой

    1 0 Отговор
    А в същност истината е че три-четири хиляди Опълченци еваха мамата на 100 000 армия от нацгадове и те си търсят оправдание че уж митични тайни врагове от далечна страна. Това са вятърните мелници на мангасъра обанана.

    Първоначално уж Опълчението било от главорези от чечня. В последствие се оказа че точно обратното - Ботальон донбас на укровермахта е съставен от чеченските терористи на вече елеминирания иса минаев, криминални грузинци, американски и британски ветерани. Оказа се че Опълчението е от местни хора защитаващи домовете си и доброволци от цял свят включително и от западна европа. И както е правилно дилентантите но защитаващи правилната човешка позиция разгромиха гадовете ветерани и терористи изпратени от хунтата.

    Коментиран от #41

  • 41 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Бай хой":

    ха,ха,ха....не три четири хиляди ,а само 300 опълченци разбиха огромната украинска армия!!!точно както ни се обясняваше за битката при сталинград,че малкото съветски войници при това петима с една пушка са победили безбройните немски пълчища.по-късно истината се оказа противоположна .така е в твоя случай,но лъжите ти ще рефлектират точно върху теб.дано си на години и там в пенсионерското си озлобление ,бих те разбрал,но ако си млад човек ти е спукана работата .

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Десислава Димитрова":

    Деске ма ми как при съвременните технологии вече година никой не показа макар и една малка част от тези многобройни Руски войски в украйна.

    Лъжи, лъжи,лъжи и дезинформация до последно. Трудно се показват виртуалните вятърни мелници на потрошенко. Как иначе да си оправдае провала.

    И отново след намесата на сащ този път в украйна реки от кръв, разрушения и тероризъм.

    Коментиран от #44

  • 43 цар ЛЪВ

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Десислава Димитрова":

    Деси търси мъж,не откачаи по форумите
  • 44 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Бай хой":

    байко аз само съм логнал поне 30 видеа с руски войски в украйна.освен това ,нито една държава в ес няма съмнение за това ,за сащ или нато да не говорим.тва че ти след всяко доказателство ,обянсяваш ,че то е лъжа си е твои проблем.трябва да си много наивен да си мислиш ,че в донецката народна република има извор на патрони за калашници,на снаряди за градове,на танкове и бронирани машини.днр и лнр имат загуби ,но въпреки това техниката им става все повече и повече ,а мунициите им не свършват.освен това трябва да си много наивен да вярваш, че държава с 1,5 млн.население без никаква военна промишленост може да победи военно 50 милионна украйна,както се случва напоследък.

    Коментиран от #45

  • 45 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Десислава Димитрова":

    Донецка и Логанска област с с население по-голямо от това на България със сответните поделения и военни заводи. Отделно пък въоражение им е предоставяно регулярно от укринската армия къде от предали се или пленени войници къде продадено от наркоманите от националната гвардия.

    Никъде в клиповете ти не видях Войници от РФ, освен някакви пленени и изтезавани хора за които всеки здравомислещ човек ще реши че ще кажат всичко само за да запазят живота си.

    При тия мащабни военни действия няма как да не се забележат военни формирования ако разбира се те съществуват. Но уви никой никъде не ги е видял. Само украинската пропаганда раздухва митове за фантоми.То и децата вече разбраха че така си оправдават провалите и насочват вниманието далеч от непреодолимите проблеми в киев.
Новини по държави: