Last news in Fakti

6 Април, 2015 11:55 2 433 0

Лазаревик: Македония трябва да бъде освободена от Груевски

  • лазаревик-
  • македония-
  • освободена-
  • груевски

Не може лидерът на опозицията Зоран Заев да е разкрил държавна тайна, защото той изобщо не разполага с такава. Това заяви бившият  заместник-министър на здравеопазването в Македония Владимир Лазаревик, съобщи alon.mk. Това могат да направят само държавни служители, които имат достъп до класифицирана информация.

Не е възможно подобно дарение да бъде прехвърлено на частна фирма, защото при трансфери от този род е от изключителна важност как се изразходват парите.

МВР на Македония съобщи, че дарение на стойност 5,5 милиона евро е било прехвърлено в сметката на фирма, която набавила оборудване, предназначено за специалните части.

Според Лазаревик става дума за обикновена корупционна схема, с която се цели ощетяването на една израелска фирма с милиони евро.

Той е категоричен, че в най-скоро време израелските власти ще излязат с реакция на твърденията, които изнесе опозицията в Македония. Реакцията ще дойде до дни, тъй като в момента в Израел честват празници.

"Зоран Заев разкри информация, от която става ясно, че високопоставени представители на властта са замесени в тежък корупционен скандал", поясни Лазаревик.

Той е категоричен, че т.нар. правителство на Македония изкривява истината и унижава държавата пред света. Македония трябва да бъде освободена не от Заев, а от сегашното управление на премиера Никола Груевски, категоричен е бившият министър на здравеопазването, който е част от опозицията.

Чужденците са шокирани от случващото се в страната и от това, че ние живеем в подобна диктатура. Ние трябва да освободим Македония от тази власт", каза Лазаревик.

Реакциите в чужбина за случващото се у нас са унищожителни. Да повдигнеш обвинение срещу опозицията е тотална глупост, добави Лазаревик.

Според разкритията братовчед на Груевски-Сашо Миялков е сред облагодетелстваните с комисионни, а самият премиер е гарант на корупционната схема. Директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков е получавал огромни комисионни от сделки. Паричният поток минавал през Москва и Будапеща. Една от тези сделки се отнася за техника за спецслужбите, от нея Миялков е получил поне половин милион евро комисионна.

Никола Груевски управлява страната от 2006 г. насам. В последно време недоволството срещу неговият авторитарен режим расте. Негодуванието е и заради това, че той се опитва да държи Македония далеч от европейската й перспектива. В страната липсва в момента и свобода на словото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: