Last news in Fakti

9 Април, 2015 18:47 8 282 20

Хитлер и Сталин еднакво виновни за Втората световна война

  • хитлер-
  • сталин-
  • виновни-
  • втората световна война-
  • ссср-
  • петро порошенко

Това е мнението на украинския лидер Петро Порошенко

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че Хитлер и Сталрин са били еднакво виновни за началото на Втората световна война, предаде ТАСС. „Хитлер заедно със Сталин започнаха кървавата касапница на войната и се опитаха да си поделят Европа“, каза Порошенко по време на посещение на исторически мемориал заедно с полския президент Бронислав Коморовски.

Днес Върховната рада на Украйна прие Закон за увековечаване на победата над нацизма във Втората световна война 1939-1945 г., в който терминът „Втора световна война“ заменя „Великата отечествена война“.

Втората световна война започва на 1 септември 1939 г. с нахлуването на германски и словашки войски в Полша, която тогава е в съюз с Англия и Франция. Някои историци смятат, че СССР за пръв път се включва във войната на 17 септември същата година по време на Полския поход, а други приемат за начална датата 22 юни 1941 г., когато нацистка Германия нахлува в Съветския съюз.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бобчо

    1 1 Отговор
    Е добър ден! Ми то и малките деца знаят ,че Руснаците заедно с Германците са започнали ВОЙНАТА.Просто Хитлер е решил сам да нареже баницата и мустака се е ядосал.
  • 2 бобчо

    1 1 Отговор
    По коментарите разбирам колко необразован народ има! Ми нормално в България простолщдието работи по 12 часа на ден и няма време да мисли дори за това как живее камо ли колко има в глават.
  • 3 до второкласника фасулчо

    1 1 Отговор
    простолщдието има в глават... А ве образования, ти да не бачкаш по 14 часа на ден ?

    Коментиран от #4

  • 4 Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "до второкласника фасулчо":

    Пич, това е един неграмотен трол копейкаджия, който не може да пише грамотно. Само се кръщава с различни имена.

    А по темата - много ясно, че и Сталин е виновен, кво е търсил СССР във Финландия, Литва, Латвия, Естония и половин Полша?!
  • 5 българин

    1 0 Отговор
    СТАВЯЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ - КАКВО ЗНАЕТЕ - ПРОСТО ЗАМЪЛЧЕТЕ
  • 6 5егъ

    2 0 Отговор
    Щом Порошенко казва- кланяйте се и чакайте Плевньо да изрази съгласие! Това е полложението народееее...
  • 7 ьяа

    0 0 Отговор
    Бобчо, Бобчо, много елементарно разсъждение, елементарни хора. Какво да се прави, свят без ценности и желание за ревизии, всякакви.
  • 8 Али Бабата

    2 2 Отговор
    Глупости на търкалета!!
    Историята се манипулира и то здраво.
    „Порошенко е бил доносник на САЩ“-какво да очакваме!!
    http://www.monitor.bg/article?id=432020&utm_source=flip.bg

    Както е тръгнало,скоро ще пише,че от турско робство ни е освободила братската американска армия.
    Или ФАКТ- че при американските бомбардировки 1945г. над Хирошима и Нагазаки са загинали…американци.Без нито дума за изпарилите от атомния взрив стотици хиляди
    Японци.
    „Кой лъже децата в час по история“
    http://www.marica.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-news384022.html
  • 9 шокар съм

    1 1 Отговор
    Гитлер и Сталин са сиамски близнаци по съседска линия!
  • 10 mediator37

    0 0 Отговор
    Да му целувате г.зът на Гитлер, защото ако не беше той щяхте да ходите да пльощите задниците си на Албена и Шабла с румънски визи.
  • 11 тть

    4 1 Отговор
    Ммм..да...Интересно.Само никой не споменава,че още преди Хитлер да започне някакви действия-военни,Англия е окупирала Норвегия и Исландия-още във времето на Граж.Война в Испания.Та оттам и Сталин е искал буферна зона от Финландия,Литва,Латвия и Естония-просто не е вярвал на англичаните.А за това кой е създал и подкрепял Хитлер,има докумкенти-в неякои от тях,има иронични оправдания за парите,които Англия е плащала на Хитлер и армията му.Счетоводни матеряли които описват мил.фунтове,за закупуване на маслини!!! за нуждата на германските корабостроители!??!! Изопъчаването на ИСТОРИЯТА няма да доведе до нищо хубаво.А ВСВ почва много по-рано-още в гражданската война в Испания.Тя е била "проверка" на нагласите на великите сили тогава....А Порошенко е просто манипулатор--да НЕ забравяме,че той беше министър на икономиката при сваленото правителство от Майдана--как да му вярваш???
  • 12 Истината боли

    2 1 Отговор
    Ако ще и 100 пъти да препишат историята,

    БОЙ и Е..НЕ не се връщат!
  • 13 Истината боли

    2 1 Отговор
    От къде става ясно, че нещо немога да рвзбера?

    От заявлението на Петро Порошенко?!

    Те и поляците сега разказват "приказки" как сами се освободили и премахват паметници в памет на загиналите войници на червената армия!
    И ги заменят: В Гданьске установили памятник советскому солдату, насилующему беременную полячку!
  • 14 европеец

    2 2 Отговор
    е, щом парашашенко го казва - значи е чиста истина! той има уникални исторически знания, според него през 18-ти век на мястото на Москва е имало само блата. според него Сталин е виновен във втората световна война. според него Русия воюва с Украйна. според него Русия е свалила малазийски боинг и т.н..... на такъв човек му трябва болница и здрави хапчета, а вие цитирате думите му в заглавие!

    Коментиран от #15

  • 15 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "европеец":

    Вярно е че си европеец по лична карта,но още по-вярно е че си червен по душа!Нищо лично:)

    Коментиран от #16

  • 16 европеец

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    не позна, не съм червен. но щом за теб думата "комунист" е обидна - това означава само, че си пореден промит мозък. нищо лично
  • 17 д д

    3 1 Отговор
    тва е безспорен факт.ссср подпомага хитлер през цялото му развитие ,военно и със суровини.последния влак с руска пшеница влиза в германия в минутите преди хитлер да нападне ссср!освен това самия акт на войната ,а именно окупацията на полша е извършен от сталин и хитлер ,като си разделят полша 50 на 50.запада обаче обявява война само на хитлер ,а сталин го изключват само от он.имало е мнение англичаните да подкрепят филнландия през руско-финската война но то не е реализирано.дори ком.партиите в окупираните от хитлер територии не са активни докато германия не напада ссср.нека си спомним кога излезе и първия български партизанин,както и кога се активизира комунистическата съпротива в югославия и гърция :)!демек след като хитлер нападна съюзника си сталин започна великата отечествена,а когато сталин заедно с хитлер окупира,балтика,полша,част от финландия и част от румъния,то не се брои :)!тъжното е че след втората световна заграбеното от сталин си остана негово .

    Коментиран от #18

  • 18 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "д д":

    А да си се запитал кой финансира Хитлер, защото житото сигурно Сталин му го е подарил за рождения ден. Хайде ограмоти се малко тогава пиши глупостите си...
  • 19 дддд

    3 1 Отговор
    мнението на петро порошенко за сталин и хитлер въобще не ма валнува ..

    за историята хитлер съсипа цяла европа а сталин ликвидира фашистите ..а пиянските бръщолевеници на порошенко слабо ма интересуват
  • 20 ддддд

    3 3 Отговор
    вече американотркофилите какви ли не безмислици сътворихте ..че русия не ни освободила а поробила ..че хитлер едва ли не цвете сталин направил втората световна ...br />
    е русия не с еподчинява на америка яд ли ва е хахаха