Last news in Fakti

21 Април, 2015 13:21 3 167 7

САЩ изпрати самолетоносача "Теодор Рузвелт" към водите край Йемен

  • сащ-
  • самолетоносач-
  • йемен

Той е придружаван от ескортния крайцер Нормандия

САЩ изпрати самолетоносача "Теодор Рузвелт" към водите край Йемен - 1
Снимка: БТА/AP

Американският самолетоносач „Теодор Рузвелт“ се придвижи към бреговете на Йемен, причината е да се  засили сигурността в региона, съобщи „Ю Ес Ей Тудей.

Корабите могат да представляват и предупреждение към иранските военни, за които се счита, че доставят оръжие на шиитските бунтовници в Йемен. Бунтовниците воюват с местното правителство. Самолетоносачът е следван от своя ескортен крайцер „Нормандия“. Те са се придвижили към бреговете на Йемен заради нарастващата нестабилност там. Самолетоносачът следи и група от ирански кораби , намиращи се в залива Аден. Информацията е от представители на Военното министерство, които са пожелали анонимност, заради това, че не са оторизирани да говорят за иранските кораби.

С пристигането на самолетоносача американските военни вече имат девет кораба в региона. Пентагонът гледа на придвижването на „Теодор Рузвелт“ като на предупреждение, а не като задължително прелюдие към конфликт. Според източници на „Ю Ес Ей Тудей“ от военния департамент, ако иранците  опитат да превозят оръжие и да нарушат резолюциите на ООН е възможно да се стигне до конфликт с военноморските сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 владо

    0 0 Отговор
    След малко ще се напълни с неграмотни коментари, оправете си поне заглавието.
  • 2 европеец

    1 1 Отговор
    едните държави обстрелват с американско оръжие Йемен - това е нормално, доставката на оръжие не е забранена. другите се защитават и доставката на оръжие е забранена! демокрация в действия!
  • 3 Факира

    0 0 Отговор
    Е.ати машината !!! Прилича на кораб от междузвезни войни
  • 4 вввв

    0 0 Отговор
    Идвай корабе на Варна , да те бутнем на скраб. Барабар с товара ти .
  • 5 даммм

    0 0 Отговор
    Самолетоносача идва....и носи "демокрацията" на САЩ--убийства,кръв,мизерия,разрушения....и т.н.____ФАКТ------
  • 6 мммда

    0 0 Отговор
    По -добре американска демокрация , от колкото съветска такава.

    Коментиран от #7

  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мммда":

    И коя по точно американска демокрация желаеш на България. Такава като в Хаити, Ирак, Афганистан, Украйна и май много станахте враговете на България.