23 Април, 2015 12:37 2 105 11

Латвия: Русия нарушава морските ни граници

  • латвия-
  • русия-
  • кораби-
  • нато-
  • учения

През 2014 г. са регистрирани над 250 нарушения на морските и въздушни граници

Недалеч от морската граница на Латвия е забелязан руски военен кораб, съобщава ТАСС.

Агенцията се позовава на въоръжените сили на балтийската република.

В латвийската икономическа морска зона през изминалата нощ е забелязан руски военен кораб от клас „Бреза“. Това става часове след предишното съобщение за забелязана руската военна корвета „Стойкий“.

В последния доклад на военното министерство на отбраната през 2014 г. са регистрирани над 250 нарушения на морските и въздушни граници.

Засилената активност на руската флота става на фона на провежданите в балтийския регион военни учения на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТ

    2 1 Отговор
    После ПАК ще кажат с половин уста,че руснаците са били в международни води....Така става всеки път след такива обвинения-независимо дали е самолет или кораб.Просто Европа трябва да спре да скача по американската свирка.Анти-руската истерия няма да помогне на никой.......
  • 2 Монго

    1 1 Отговор
    "В латвийската икономическа морска зона през изминалата нощ е забелязан руски военен кораб " Хайде да видим какво е вътрешни морски води, териториално море, прилежаща зона, континентален шелф и изключителна икономическа зона, според Конвенцията на ООН от 1982 год. Едно е 12 милна морска граница, а съвсем друго е 200 милната /370 км./ икономическа зона. Ама друго е да се пише НАРУШАВАТ СЕ МОРСКИТЕ НИ ГРАНИЦИ, нали, звучи някак си по диктаторски, по путински...
  • 3 европеец

    1 1 Отговор
    Венц, откъде взе информацията??? защото моята търсачка намира подобни статии само и изключително в УКРАИНСКИ МЕДИИ!!!! забележи - в украински, а не латвийски!!!
  • 4 мааа

    3 0 Отговор
    като така нагло ви нарушават границата рипайте им на кютек да се почва та да се свършва ма после да не квичите че немате граница и гаварите па рускии сите
  • 5 Бай хой

    3 1 Отговор
    Пак американски тероризъм и шовинистична пропаганда.

    Не било волга ами заз и не я бил спечелил от лотарията ами го била блъснала на тротоара. Пфу.

    Напоследък зачестиха тези нагли лъжи та сега да очакваме искане за санкции и нападение на киевските нацисти срещу източна украйна. Пак ще ядат пердах ама със закъснение и голям.
  • 6 onq s konq

    2 3 Отговор
    Еееех бай Хой...И европеец да се кръстиш,и американец,пак ще си останеш мужик щото при теб си е по рождение:)Освен да ти кажа че по света има мнооого мъка,эа друго успокоение не се сещам-дано ти е от полэа!

    Коментиран от #8

  • 7 ааа

    1 1 Отговор
    Абе тея кой ги брои за живи.
  • 8 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Това че продаваш майка си и баща си на колонизаторите не те прави нито европеец нито американец а една жалка мижитурка.

    Може би един ден ще осъзнаеж защо България е във фалит и на дъното като ни изпревариха отдавна и Румъния и Албания.
    Ако продължаваме да ходим по свирката на терористите от сащ ни чака съдбата на Либия, Хаити,Сомалия,Ирак ,Афганистан. Отдавна почнаха ислямизирането на България с потурчването на цигани и помаци, със строителството на тръбни джамии, със вкарването на ислямисти под формата на бежанци и чрез разрушаване на държавата.

    Коментиран от #10

  • 9 дддд

    2 0 Отговор
    хахах забелязан кораб.. амаерикаснките кораби и военни бази не ги ли забе;язвате че окупираха цял свят
  • 10 Ituriel

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Изключително верен и реален коментар... Случващото се е трагично...

    Коментиран от #11

  • 11 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ituriel":

    И ти си прав и Бай хой е прав, ама като чета коментарите и в тях е очевадно какво мисли българина по този въпрос, много ми е интересно кой помияр праска тези минусчета на всички обективни коментари? Явно мозъчето му не стига да измисли сериозен аргумент и от безсилие пред фактите може да слага само едните минусчета... Е, какво пък нали сме "демокрация", т.е. всеки може да си слага кавито си иска знаци, ама до тук...