24 Април, 2015 12:03, обновена 24 Април, 2015 12:48 3 918 2

Забравете ковчезите - органични пашкули ще ви превърнат в дървета

  • погребение-
  • ковчег-
  • бъдеще-
  • дървета-
  • ковчези-
  • органични

Проектът за момента е само концепция

Идеята за пълен кръговрат и завръщане там, откъдето сме дошли, е тази, която много от нас, независимо от нашата вяра (или липсата на такава) харесват най-много. Това е идея е уловена перфектно от този красив нов метод за погребение, разработен в Италия.

Проектът "Capsula Mundi" на дизайнерите Анна Сители и Раул Брецел, разработва органична, биоразградима погребална капсула, която ще превърне тялото на починалия в хранителни вещества за едно дърво, което ще израсне от останките му.

След като се капсулира в ембрионална поза, починалият бива погребан и едно дърво или семе на дърво се засаждат над неговата капсула. В уеб сайта на проекта вече има няколко дървета, от които можете да избирате.

Проектът за момента е само концепция, защото италианското законодателство забранява такива погребения. Ако все пак бъде разрешено проектът да продължи и да се развива, целта му е да се създадът цели мемориални паркове пълни с дървета вместо с надгробни паметници.

И вместо да унищожаваме и заравяме дървета под формата на дървени ковчези, бихме могли в края на живота си да осигурим живот за нови дървета.

И идеята, че нашите близки и наследници могат да посетят нашата елха, дъб, бреза, бук... и  да се грижат за него и да си почиват в сянката на клоните му е наистина невероятна.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Аре веднъж си умрял-на всеки може да се случи.Но эащо после пък тр те секат циганите?!
  • 2 zoro55

    0 0 Отговор
    Защо да не се приложи на първо време именно към тези , които унищожават природата?
Новини по държави: